Cihanbeyli’de Kapalı Ameliyat Dönemi

Cihanbeyli’de Kapalı Ameliyat Dönemi
Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Cihanbeyli Devlet Hastanesi’nde ilk kez laparoskopik cerrahi ( Kapalı ameliyat ) yöntemi ile safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Cihanbeyli Devlet Hastanesi’nde ilk kez laparoskopik cerrahi ( Kapalı ameliyat ) yöntemi ile safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi. Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Davut Yılmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen laparoskopik kolesistektomi ameliyatı Cihanbeyli Devlet Hastanesinde  kapalı yöntem ile yapılan ilk ameliyat olarak tarihe geçti.

cihanbeyli-kapali-ameliyat-(2).jpg

Cihanbeyli tarihine geçen ilk laparoskopi ameliyatlarını başarı ile gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı ve Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Davut Yılmaz’da çok kısa bir süre içerisinde 10’un üzerinde hastanın laparoskopik cerrahi yöntemi ile ameliyat edildiğini söyledi. Cihanbeyli Devlet Hastanesi’ne başvuran hasta potansiyeli göz önüne alındığında kapalı ameliyat yöntemi ile tedavi edilebilecek çok sayıda hasta bulunduğunu vurgulayan Op. Dr. Yılmaz, “Laparoskopik ameliyatların birçok avantajı bulunmaktadır. Laparoskopik yöntemle ameliyat olan hastanın açık yöntem ameliyatına göre daha az ağrısı olmakta ve hastane yatış süresi kısalarak, hasta konforu artmaktadır. Artık, dünyada ve ülkemizde laparoskopik yöntem tercih edilmektedir. Hastanemizde de laparoskopik ameliyatları başarı ile yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Cihanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Karagöz, Cihanbeyli ilçesinin bulunduğu konum ve nüfusu göze alındığında bu tür ameliyatların merkezde bulunan hastanelere gitmeye gerek kalmaksızın yapılabilmesinin vatandaşlar açısından büyük avantaj olduğunu söyledi. Yakın bir tarihte kurulumu tamamlanarak hizmete giren laparoskopi cihazı ile birlikte hastalara verilen sağlık hizmeti sunumunda kalite ve çeşitliliğin arttığına dikkati çeken Başhekim Karagöz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana amacımız ilçemizde verdiğimiz sağlık hizmeti kalitesini en üst seviyeye çıkartmaktı. Cihanbeyli ve köylerinden hastanemize gelen vatandaşlarımızın Konya’da bulunan sağlık kuruluşlarına gitmelerine gerek kalmadan yaşadıkları yerde tıbbi ihtiyaçlarını karşılama hedefimizi büyük oranda gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu hedefimizi başarabilmemiz için bizlere her türlü desteği veren Sağlık Bakanlığı’na, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na ve Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize çok teşekkür ediyorum  ” dedi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç’da Sağlık Bakanlığı’nın Cihanbeyli ilçesinde yaptırdığı hastanenin son derece modern bir bina olduğunu ve altyapısı bakımından çok çeşitli sağlık hizmetlerini sunabilme açısından uygun şartları taşıdığının altını çizdi. Genel Sekreterlik olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak hastaneyi ve ameliyathaneyi en modern tıbbi cihazlar ile donattıklarını söyleyen Prof. Dr. Koç, “Cihanbeyli ilçemizde olduğu gibi diğer ilçelerimizde de sunduğumuz sağlık hizmeti niteliğini ve çeşitliliğini artırmak için çalışıyoruz. Doktor ve sağlık çalışanı eksiği bulunan hastanelerimize de takviyeler yaparak ilçelerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum