Çin, ABD ile Vietnam arasındaki ilişkiden memnun

Çin, ABD ile Vietnam arasındaki ilişkiden memnun
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD ile Vietnam arasında gelişen ilişkilerin bölgesel barış ve istikrara yardımcı olmasını arzu ettiklerini belirtti

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD ile Vietnam arasında gelişen ilişkilerin bölgesel barış ve istikrara yardımcı olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Olağan basın toplantısında, ABD Başkanı Barack Obama'nın Vietnam'a uygulanan silah ambargosunun tamamen kaldırıldığını açıklamasına ilişkin Hua, "Vietnam'a uygulanan silah ambargosu Soğuk Savaş’ın bir ürünüydü ve hiç var olmaması gerekliydi." dedi.

Hua, ABD ile Vietnam arasında gelişen ilişkilerin bölgesel barış ve istikrara yardımcı olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua, Güney Çin Denizi'nde tartışmalı adalar konusunda Çin ve ABD arasında gerginliğin arttığı bir dönemde ABD'nin Vietnam'a uyguladığı silah ambargosunu kaldırmasına dikkati çekti.

Tartışmalı sularda Vietnam da egemenlik iddiasında bulunuyor.

ABD yönetimi, 2013 yılında Vietnam ile Stratejik İşbirliği Anlaşması ve 2015'te de ABD-Vietnam Ortak Vizyon Anlaşması'nı imzalamıştı. 2014'te de Vietnam'a uygulanan silah ambargosu kısmen kaldırılırken, Vietnam, ambargonun tamamen kaldırılmasını istiyordu.

ABD, Vietnam'a 1984'ten bu yana silah ambargosu uyguluyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.