Çin Başbakan Yardımcısı Liu, İsrail'de

Çin Başbakan Yardımcısı Liu, İsrail'de
Çin Başbakan Yardımcısı Liu: "İsrail kendine has özellikleriyle Ortadoğu'da önemli bir ülkedir ve Çin, İsrail'i çok ciddiye almaktadır"- İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin: "Ülkelerimiz siber ve inovasyon alanlarındaki yetenekleriyle biliniyor. Halklarımız arası

KUDÜS (AA) - Çin Başbakan Yardımcısı Liu Yandong, Batı Kudüs'te İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü.

İsrail'e resmi ziyaret gerçekleştiren Liu'yu konutunda kabul eden Rivlin, Çin ve İsrail arasında çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rivlin, görüşmede, "Çeşitli alanlarda iş birliği yaptığımızı biliyoruz. Ülkelerimiz siber ve inovasyon alanlarındaki yetenekleriyle biliniyor. Halklarımız arasındaki iş birliği Çin, İsrail ve tüm dünyanın yararınadır." ifadelerini kullandı.

Çin'in Ortadoğu'da önemli bir rol oynadığına ve büyük bir nüfuza sahip olduğuna dikkati çeken Rivlin, "Bazen her konuda anlaşamasak da aramızdaki ilişkileri ve karşılıklı anlayışı güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

Liu'nun da görüşmede, "İsrail kendine has özellikleriyle Ortadoğu'da önemli bir ülkedir ve Çin, İsrail'i çok ciddiye almaktadır." dediği aktarıldı. Liu, ziyareti sırasında eğitim, kültür, bilim, teknoloji ve sağlık gibi alanlarda çeşitli anlaşmalar imzalayacaklarını belirtti.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu, İsrail Dışişleri Bakanlığında da Başbakan Netanyahu ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Liu'nun, İsrail tarafındaki temaslarını tamamlamasının ardından Batı Şeria'ya geçerek Filistinli yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.















Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.