Çin savunma bütçesini bu yıl yüzde 7-8 artıracak

Çin savunma bütçesini bu yıl yüzde 7-8 artıracak
PEKİN (AA) - Çin bu yıl savunma bütçesini en az yüzde 7 artırmayı planlıyor.Çin'in başkenti Pekin'de yarın başlayacak 12. Ulusal Halk Kongresi toplantıları...

PEKİN (AA) - Çin bu yıl savunma bütçesini en az yüzde 7 artırmayı planlıyor.

Çin'in başkenti Pekin'de yarın başlayacak 12. Ulusal Halk Kongresi toplantıları öncesinde konuşan Ulusal Halk Kongresi Sözcüsü Fu Ying, bu yıl savunma bütçesinin yüzde 7-8 artacağını açıkladı.

Sözcü Fu ayrıca, savunmaya ayrılan taslak bütçenin yarınki Ulusal Halk Kongresi toplantısında açıklanacağını belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley de, Çin'in askeri gelişiminin sadece savunma amaçlı olduğunu, dünya barışını hedeflediğini söyledi.

Diğer ülkeleri hedef almaları ve tehdit etmelerinin söz konusu olmadığını kaydeden Hong, Çin'in askeri harcamalarının giderek şeffaflaştığını savundu.

Hong, uluslararası kamuoyunun Çin'in askeri harcamalarına yönelik beyanlarında makul olmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Savunma bütçesi konusunda belirtilen yüzdelik artışın onaylanması durumunda bu, son 6 yıldaki en düşük oran olacak.

Çin'de 2015 savunma bütçesi, bir önceki yıla göre yüzde 10,1 artışla 135,4 milyar dolar olmuştu. Çin, savunmaya yılda yaklaşık 600 milyar dolar harcayan ABD'nin ardından bu alanda dünyada ikinci sırada bulunuyor.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.