Cin söylentileri köyün boşalmasına neden oldu

Cin söylentileri köyün boşalmasına neden oldu
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde köyü cinlerin sardığı söylentisi köyün terk edilmesine neden oldu, 15 yıldır terk edilen köyde tek bir aile yaşamaya devam ediyor.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde köyü cinlerin sardığı söylentisi köyün terk edilmesine sebep oldu, 15 senedir terk edilen köyde tek bir aile yaşamaya devam ediyor.

iha-20240123aw126008-9.jpg

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde olan Kışla köyü, 15 yıl önce köye cinlerin yerleştiği söylentileri üzerine köylü tarafından terk edildi. Adı cinli köye çıkan köyde 15 yıl önce 20 hane yaşarken köyde yaşayan tüm vatandaşlar köyü terk etti. Beş yıl önce ise Gültekin ailesi köye geldi. Söylentilere aldırmadan 5 senedir köyde oldukların, köyde hayat süren aile söylentilerin doğru olduğuna gerçekclik payı vermiyor. Köyde terk edilen evler ise ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden harabeye döndü.

iha-20240123aw126008-1.jpg

CİNLİ OLDUĞUNU SÖYLEYEREK İNSANLARI KORKUTUYORLAR

Beş yıldır ailesiyle birlikte köyde ikametgah eden Tülay Gültekin, söylentilere inanmadığını belirterek, "Burası 10 veya 15 yıldır boş bir halde duruyor, köyün neden terk edildiğini açıkçası bilmiyorum. Bu köyün cinli olduğunu söyleyerek insanları korkutuyorlar. Aslında öyle bir durum yok. Ben burada 5 yıldır yaşıyorum, söylentilere dair hiçbir şey görmedim" şeklinde konuştu.

iha-20240123aw126008-3.jpg

SÖYLENTİLER SÜRÜYOR

Şarkışla'da esnaflık yapan Mehmet Bardak, köyle ilgili söylentilerin sürdüğünü belirterek, "Şarkışla ilçesinde ikametgah ediyor, burada yaşıyorum, buradan sık sık geçiyorum. Geçmişte burada 20 hane falan vardı, hepsi burayı tek etti. Şuan tamamen boş kaldığı için harabe bir şekilde yok oluyor. Halk içerisinde dolaşan söylentiler devam ediyor. Köyün yanından geçen yol Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlanıyor. Kimse buraya gelip gitmiyor, köy tamamıyla yol olaya terk edilmiş durumda" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.