Çin Toplum Güvenliği Bakanı Guo Shengkun, Özbekistan'da

Çin Toplum Güvenliği Bakanı Guo Shengkun, Özbekistan'da
Özbekistan İçişleri Bakanlığı ile Çin Toplum Güvenliği Bakanlığı arasında 2016-2017 yıllarına yönelik işbirliği protokolü imzalandı

TAŞKENT (AA) - Özbekistan İçişleri Bakanlığı ile Çin Toplum Güvenliği Bakanlığı arasında 2016-2017 yıllarına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Çin Devlet Konseyi üyesi ve Toplum Güvenliği Bakanı Guo Shengkun, Şanghay İşbirliği Örgütü ülkeleri milli güvenlik kurulu sekreterleri toplantısına katılmak üzere geldiği Özbekistan'da, İçişleri Bakanı Adhamcan Ahmadbayev ile bir araya geldi.Görüşmelerin ardından Özbekistan İçişleri Bakanlığı ile Çin Toplum Güvenliği Bakanlığı arasında 2016-2017 yıllarına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Görüşme sırasında, karşılıklı saygı ve güvene dayalı Özbekistan-Çin ilişkilerinin çeşitli alanlarda sürekli olarak geliştiği kaydedilirken, bu ilişkilerin gelişmesinde iki ülke devlet başkanlarının görüşmelerinde imzalanan anlaşmaların önemli yasal altyapı olarak hizmet ettiğini vurgulandı.

Görüşmede taraflar terör, aşırıcılık ve yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili suçlara karşı mücadelede işbirliğinin geliştirilmesi, güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesi meselelerinde fikir alışverişinde bulundu, Özbekistan'da barış ve istikrarın pekiştirilmesi, halkın huzurunun sağlanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Görüşmelerin ardından Özbekistan İçişleri Bakanlığı ile Çin Toplum Güvenliği Bakanlığı arasında 2016-2017 yıllarında işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.