Çınar saldırısı sanıklarına 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Çınar saldırısı sanıklarına 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili olarak tutuklu 2 sanık hakkında, 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak tutuklu 2 sanık hakkında, 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanına 13 Ocak'ta PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 1 polis memurunun şehit olduğu, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Harun D, İzzet Ö, Nurettin C. ve Mustafa A. hakkında hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, patlama nedeniyle aralarında 28 polisin de bulunduğu 696 kişinin "suçtan zarar gördüğü" belirtildi.

İlçede 3 Ocak'ta saat 23.40 sıralarında meydana gelen bombalı saldırıyla eş zamanlı olarak Jandarma Komutanlığına da silahlı saldırı düzenlendiği bildirilen iddianamede, patlamanın ardından terör örgütü PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında 20 dakika boyunca çatışma yaşandığı kaydedildi.

Olaydan sonra gözaltına alınan Harun D. ve İzzettin Ö'nün el, yüz ve elbiselerinde patlayıcı kalıntılarının tespit edildiği belirtilen iddianamede, diğer sanıklar Nurettin C. ve Mustafa A'nın saldırıda kullanılan kamyonu olaydan 6 gün önce satın aldıkları ve 2 şüpheli arasında devir yapıldığının belirlendiği bildirildi.

- İstenilen ceza

İddianamede, tutuklu sanıklar Harun D. ile İzzet Ö'nün "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak","kamu görevlisini öldürmek", "kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs", "tasarlayarak öldürmek", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" ve "mala zarar vermek" suçlarından 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 7 bin 380'er yıl ve bombalı aracı satın alarak terör örgütü PKK'ya verdikleri gerekçesiyle Nurettin C. ve Mustafa A. hakkında da "aynı suçlara yardım eden sıfatıyla katıldıkları" iddiasıyla 4 bin 140'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.