Cinayet şüphesiyle tutuklanan kardeşlerin tazminat davası

Cinayet şüphesiyle tutuklanan kardeşlerin tazminat davası
Yargıtay'ın bozma kararının ardından Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, 69 gün cezaevinde tutulan üç kardeşin her birine 4 bin 400 lira tazminat ödenmesine karar verildi

BURSA (AA) - Bursa'da 5 yıl önce üniversite öğrencisi Sema Karakoca'nın öldürülmesiyle ilgili dava kapsamında 69 gün cezaevinde tutulduktan sonra delil yetersizliği nedeniyle tahliye edilen üç kardeşin açtığı tazminat davası, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görüldü.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, cinayetin ardından tutuklanan ve yargılandıkları mahkemece delil yetersizliğinden tahliye edilen Mahfuz (36), Niyazi (35) ve Nizan Ceylan (31) kardeşlerin avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın tazminatın yeniden düzenlenmesi kararına uyarak üç kardeşe bin 400'er lira maddi, 3 biner lira da manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

- Olay ve yargılama süreci

Merkez Nilüfer ilçesi Görükle semtinde kaybolan Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca'nın cesedi, 1 Mart 2011'de Badırga Mahallesi'nde bulunmuştu.

Jandarmanın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 zanlı tutuklanmıştı. Görükle'de yaşayan şüphelilerin evlerinde yapılan incelemelerde, Karakoca'nın DNA örneklerine rastlanmamıştı. Bunun üzerine şüpheliler, 69 gün cezaevinde tutulduktan sonra ilgili mahkeme tarafından delil yetersizliği nedeniyle tahliye edilmişti.

Mahfuz, Niyazi ve Nizan Ceylan kardeşlerin açtığı davada, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonucu 20 Mayıs 2014'te bu kişilere bin 831 lira 95'er kuruş maddi, 6 biner lira da manevi tazminat ödenmesine karar verilmişti.

Yerel mahkemenin verdiği karar, Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından asgari ücretin neti üzerinden hesap edilmesi gerektiğine dayanılarak, maddi tazminatın da davacıların sosyal ve ekonomik durumu ile hakkaniyet ölçüsünü aşmayacak şekilde makul bir miktar olarak tayin edilmesi yönünde bozulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.