Çin’de vahşi hayvan pazarları yeniden açıldı

Çin’de vahşi hayvan pazarları yeniden açıldı
Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde görülen ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak 34 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsün çıkış noktası olarak görülen vahşi hayvan pazarları yeniden açıldı.

Çin’de kurulan pazarlarda satılan vahşi hayvanların satışı salgın nedeniyle yasaklanmış olsa da, bölgede vaka görülmemesinin ardından yeniden kurulmaya başlandı. Koronavirüs salgının çıkış noktası olarak görülen, bu pazarlarda satılan yarasalar olduğu düşünülmesi üzerine Pekin Hükümeti, vahşi hayvanların satışını yasaklamıştı.

Çin’de, salgının sona erdiğinin açıklanmasının ardında, önce sokağa çıkma yasakları kaldırıldı, ardından ülkede yaşam normale dönmeye başladı. Ülkenin güneyindeki Dongguan kentinde bulunan Daily Mail muhabiri, pazarlardaki hayvan satışlarının eskisi gibi tekrar faaliyete geçtiğini, fakat yetkililerin artık tezgahların fotoğrafının çekilmesine izin vermediğini ifade etti.

Pazarlar hastalık kaynağı

Vahşi hayvanların tüketildiği ve satışını yapıldığı pazarlar, denetlenmiyor ve çeşitli hastalıkların kaynağı olarak görülüyor ve koronavirüs benzeri virüslerin ortaya çıkması için uygun bir zemin olduğu düşünülüyor. Tezgahlarda yarasa, tilki, timsah, yılan, sıçan, dağ sıçanı, kunduz, porsuk gibi toplamda onlarca farklı et çeşidi mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.