"Cinsiyet eşitliği dersleri, zorunlu ders programına yansıyacak"

"Cinsiyet eşitliği dersleri, zorunlu ders programına yansıyacak"
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş: - "Üniversitemizin bazı bölümlerinde seçmeli olarak verilen toplumsal cinsiyet eşitliği derslerini, öğrencilerimize dönük bilinç değişimi kapsamında zorunlu ders olarak programımıza yansıtmayı hedefliyoruz"

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, "Üniversitemizin bazı bölümlerinde seçmeli olarak verilen toplumsal cinsiyet eşitliği derslerini, öğrencilerimize dönük bilinç değişimi kapsamında zorunlu ders olarak programımıza yansıtmayı hedefliyoruz." dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'nda düzenlenen "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsel Tacizle Mücadele Eğiticilerinin Eğitimi" programının açılışında konuşan Prof. Dr. İbiş, toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna üniversite olarak çok önem verdiklerini belirterek, "Sürekli bu konuyu gündemde tutmaya, farkındalık yaratmaya ve toplumda bir bilinç yükselmesi sağlamaya çaba gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Üniversitesinin bu konudaki çaba ve hassasiyetlerinin diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarınca örnek gösterildiğini anlatan Prof. Dr. İbiş, şunları söyledi:

"Geldiğimiz bu aşama yeterli mi, elbette yetersiz. Bu farkındalığı daha yukarılara çıkarmamız gerekiyor. Bu bağlamda bir hizmet içi eğitim serisi düzenleyelim ve ilk katılımcıları da üniversitemizin üst düzey yöneticileri, biz hocalar olsun istedik. Üniversitemizin bazı bölümlerinde seçmeli olarak verilen toplumsal cinsiyet eşitliği derslerini, öğrencilerimize dönük bilinç değişimi kapsamında zorunlu ders olarak programımıza yansıtmayı hedefliyoruz."

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki sıkıntıların çözümünün eğitim olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İbiş, "Önce eğitimcilerin eğitilmesi gerekiyor. O düşünceyle eğitime kendimizden başladık. Bu konuyu sürekli gündemde tutmak ve farkındalık oluşturmak en büyük amacımız. Günlük hayatın içinde bir erkek, bir kız çocuğu olan bir anne bile, farkında olmadan erkek çocuğuna korumacılık yapabiliyor." diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) Müdürü Prof. Dr. Serpil Sancar da yaptığı konuşmada, kadınların iş, siyaset, eğitim, sağlık, hukuk gibi alanlarda daha fazla görünür ve etkili olmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.