"Çıtayı daha yukarı taşıdık"

"Çıtayı daha yukarı taşıdık"
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın:"Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil ettik"


ANKARA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Letonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini belirterek, çıtayı daha yukarı taşıdıklarını söyledi.

Aydın, AA muhabirine, başkent Riga'da gerçekleşen şampiyonada 3 altın, bir gümüş ve 3 bronz madalya elde ettiklerini anımsattı.

Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ün şampiyonluklarına daha önce alışık olduklarını ancak Riga'da kadınlar 75 kiloda Yasemin Adar ile erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş'ın altın madalyasına ilk kez tanıklık ettiklerini anlatan Aydın, "Kadınlarda tarihte ilk kez altın madalya aldık. Türkiye'de kadın güreşçiler birbirleriyle antrenman yapıyor. Yabancı sporcular erkeklerle antrenman yaptığı için daha hazır ve güçlüler. Buna karşın altın madalya alarak podyumun zirvesine çıktık" diye konuştu.

Organizasyonda daha başarılı olabileceklerini ancak bazı madalyaların son saniyelerde kaybedildiğini anlatan Aydın, Taha Akgül'ün ise sakatlığı nedeniyle minderden çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

Güreşçilerin beklenilenden daha başarılı olduğunu anlatan Aydın, "Çıtayı daha yukarı taşıdık. İki yeni şampiyon daha kazandık" dedi.

Avrupa Şampiyonası'nı son 4 yıldır 2 altın madalyayla tamamladıklarını, Letonya'da ise 3 altına ulaştıklarını belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil ettik. Bizin için artık 2016 Rio Olimpiyatları var. Öncelikli olarak Avrupa ve dünya eleme müsabakalarında eksik kotalarımızı tamamlamak istiyoruz. Yasemin Adar bu çıkışını sürdürürse kota alacaktır."

Şampiyonada Türk Milli Takımı'ndan erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp ve kadınlar 75 kiloda Yasemin Adar altın, erkekler serbest stil 65 kiloda Mustafa Kaya gümüş, grekoromen stil 98 kiloda Cenk İldem ve 80 kiloda Aslan Atem ile kadınlar 69 kiloda Buse Tosun bronz madalya kazanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.