Cizre'de Bulunan 35 Günlük Bebek Cesedi

Cizre'de Bulunan 35 Günlük Bebek Cesedi
Şırnak Valiliği:"30-35 günlük bebeğin 7 Eylül'de, Cizre Belediyesine ait 73 DY 205 plakalı cenaze aracıyla belediye görevlileri tarafından İdil Caddesi'ndeki bir camiden alınmıştır"

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü yandaşlarının, güvenlik güçlerince öldürüldüğünü iddia ettiği bebeğin otopsisinde herhangi bir ateşli silah yarasına rastlanmadı. 

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, 30-35 günlük bebeğin 7 Eylül'de, Cizre Belediyesine ait 73 DY 205 plakalı cenaze aracıyla belediye görevlileri tarafından İdil Caddesi'ndeki bir camiden alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan otopsi sonucunda bebek üzerinde ateşli ve kesici, delici alet yarası olmadığı tespit edilmiştir. Kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumunca alınan doku örneklerinin incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır " ifadelerine yer verildi.

Bebekle ilgili şu ana kadar ilgili birimlere yakınları tarafından herhangi bir müracaatta bulunulmadığı bildirilen açıklamada, bebeğin Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı kaydedildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de, sosyal medyada, ilçede bir bebeğin güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu öldürüldüğü ve cenazesinin buzdolabında saklandığı iddiası yer almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.