Cizre'deki terör operasyonunun tamamlanması

Cizre'deki terör operasyonunun tamamlanması
Arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, aralarında roketatarların da bulunduğu çok sayıda mühimmat ele geçirdi- Teröristlerce kullanılan evde bulunan "Zerdüşt Avesta" isimli kitap dikkati çekti

ANKARA (AA) - Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların tamamlandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde aralarında roketatarlarla el yapımı patlayıcıların da bulunduğu çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyonların tamamlandığı ilçedeki arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Bazı evlerdeki aramalarda patlayıcı yapımında kullanılan 8 milimetrelik saniyeli fitil, 19 elektronik devre, 30 santimetre uzunluğunda infilaklı fitil, harekete duyarlı 4 anahtar sistemi, 8 kalaşnikof ile bu tüfeklere ait 76 şarjör ve 2 roketatar bulundu.

Ayrıca, aramalarda 7 kapsül irtibatlı el yapımı bomba, bir el bombası gövdesi, 46 el yapımı elektrikli kapsül, 4 elektronik devre, 2 telsiz komutalı anahtar sistemi, 5 zaman ayarlı anahtar sistemi ve 8 kilogram el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Teröristlerce kullanılan evde bulunan "Zerdüşt Avesta" isimli kitap dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.