"Çoban Ressam" yoksulların yüzünü eserleriyle güldürecek

"Çoban Ressam" yoksulların yüzünü eserleriyle güldürecek
Bursa'da yaşayan ve bugüne kadar 107 sergi açan "Çoban Ressam" lakaplı Süleyman Şahin, uluslararası bir kargo firmasının sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde satılacak resimlerinin gelirini yoksullara bağışlayacak - Ressam Şahin:"Bundan sonra eserlerimi

BURSA (AA) - ELİF ÖZLEM ÇELİKLER - Bursa'da yaşayan ve "Çoban Ressam" lakabıyla tanınan Süleyman Şahin, eserlerinin uluslararası bir kargo firmasının sosyal sorumluluk projesi kapsamında satılmasını sağlayarak, elde edeceği gelirle ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacak.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimine ilkokul 4'üncü sınıftan sonra devam edemediğini, sanat dünyasına da çobanlıktan geçtiğini söyledi.

Çobanlık ve inşaatlarda boyacılıkla geçen yıllarının ardından Ankara'dan Bursa'ya göç ettiğini belirten Süleyman Şahin, "Sonrasında resim yapmaya ve sergi açmaya başladım. Bursa'da uzun yıllar çalışıp 'Ressamlar Sokağı'nı kurdum, ardından Paris'e gittim ve orada uzun yıllar yaşadım." dedi.

Şahin, 10 bin civarında eseri olduğunu ve bunlardan çoğunu hediye ettiğini dile getirdi.

Dünyanın dört bir yanında eserleri bulunduğunu, kendisini sürekli geliştirdiğini, Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi ressamların çalıştığı yerlerde kendisinin de resimler yaptığını aktaran Süleyman Şahin, 55 yıllık ressamlık yaşantısında 107 sergi açtığı bilgisini verdi.

Bundan sonra resimlerini satıp elde edilecek gelirle ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye karar verdiğine değinen Şahin, şöyle konuştu:

"Dünyanın en pahalı resimlerini satmak istiyorum. Bu tabloların geliriyle ülkelerin yoksul insanlarına yardımcı olacağım. Eserlerim, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında satılacak. Bununla ilgili bazı firmaların yetkilileriyle bağlantılar kurmaya çalışıyorum. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağım hatta Cumhurbaşkanımıza gideceğim. Türkiye'de ve bütün dünyada sanatçılar beni aşağı yukarı tanıyor. Kendim için asla bir şey yapmıyorum. Bundan sonra eserlerimi çok pahalı fiyatlardan satacağım. Tablolarımın gelirleri de yoksul insanlara gidecek. Bunu, yaşarken görmek istiyorum. 'Çoban Ressam' olarak dünyada bir imza sahibiyim ve ülkemin bayrağını sanatımla dalgalandırmak istiyorum."

Eserlerinin ihtiyaç sahipleri için satışı konusunda bazı firmaların yetkilileriyle temasa geçtiğini bildiren Süleyman Şahin, ilk olarak uluslararası bir kargo firmasının sosyal sorumluluk projesi kapsamında müzayedede satılacak resimlerinin gelirinin yoksullara dağıtılacağını belirtti.

Şahin, müzayede için tarihin henüz belirlenmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.