Çocuğun yuttuğu toplu iğne ameliyatla alındı

Çocuğun yuttuğu toplu iğne ameliyatla alındı
ORDU (AA) - Ordu'da, toplu iğne yutan kız çocuğu ameliyat edildi. Alınan bilgiye göre, Altınordu ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Sabiha Sena Öztürk,...

ORDU (AA) - Ordu'da, toplu iğne yutan kız çocuğu ameliyat edildi.

Alınan bilgiye göre, Altınordu ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Sabiha Sena Öztürk, başörtüsünü değiştirirken ağzında tuttuğu toplu iğneyi dikkatsizlik sonucu yuttu.

Ailesindekiler tarafından Ordu Devlet Hastanesine götürülen Öztürk'e endoskopi yapıldı. İğnenin endoskopi ile görülebilecek mesafede olmaması nedeniyle Sabiha Sena Öztürk ameliyata alındı.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Metin Sağlam ile Op. Dr. Çağlar Yıldırım ve Op. Dr. Gökhan Zaim, iğnenin elle bulunamaması üzerine ameliyat sırasında hastanın röntgeninin çekilmesine karar verdi.

Röntgende, toplu iğnenin onikiparmak bağırsağının son kısmında olduğu tespit edildi. Bunun üzerine hastaya ameliyat sırasında tekrar mide endoskopisi yapıldı. Daha sonra gerçekleştirilen operasyonla iğne çıkarıldı.

Op. Dr. Sağlam, başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hastamızın yutmuş olduğu iğneyi çıkardık. Durumu gayet iyi" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.