Çocuklar bayramda eğlenceye doyacak

Çocuklar bayramda eğlenceye doyacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklar için düzenlenen çok sayıda tiyatro, konser ve atölye çalışmalarıyla kutlanacak- Şehir Tiyatroları'nın Çocuk Şenliği'nde, çamur, drama, beden perküsyon, oyun yazım ve karagöz atölyelerinin yanı sıra çeşi

İSTANBUL (AA) - HİLAL UŞTUK - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tiyatro, atölye çalışması ve konserlerden oluşan etkinlikler çocuklarla buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Daima Çocuk" sloganıyla 32. Çocuk Şenliği'ni başlattı. Şenlikte 24 Nisan'a kadar çamur, drama, beden perküsyon, oyun yazım ve karagöz atölyelerinin yanı sıra, "Turunç'un Bahçesi", "Afacan Tilki", "Oyun Treni", "Alaaddin'in Sihirli Lambası", "Kral Çıplak", "Karlar Ülkesi", "Taş", "Cimri", "Adada Şamata", "3 Kardeş ve Muhteşem Kurt" ve "3 Kumbara" oyunları sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu "Lay Lay Lom" oyununu 24 Nisan ve 26 Nisan'da Üsküdar Stüdyo Sahne'de sergileyecek.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nun "Kibritçi Kız Müzikali", 23, 24 ve 30 Nisan'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde izlenebilecek.

İş Sanat'ın sevilen müzikli oyunu "Keloğlan", 24 Nisan'da çocuklarla buluşacak. Başrollerini Pamela Spence ve Serkan Keskin'in paylaştığı oyunun müzikleri Alper Maral'a, kostüm ve kukla tasarımları ise Karina Cheres'e ait.

- Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, "Mozart'ın Sihirli Dünyası"nda sahne alacak

Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel gösteri sahneleyecek.

Kuruluşunun 11. yılını kutlayan orkestra, Sihirli Flüt operasından esinlenerek hazırlanan ve 24 Nisan'da TİM Show Center'da sahnelenecek "Mozart'ın Sihirli Dünyası"nda ünlü operadan bölümler seslendirecek.

Murat Göksu'nun yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği gösteride DÇSO, müzik direktörü Rengim Gökmen'in yönetiminde sahne alacak. Mozart'ın çocukluğunu çocuk oyuncu Ata Berk Mutlu, Mozart rolünü ise oyuncu Serhat Kılıç canlandıracak.

Gösterinin kostümlerini, Devlet Opera ve Balesi ile "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin kıyafetlerini tasarlayan Serdar Başbuğ hazırladı.

Türkiye'nin çocuklarına ve gençlerine senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak, çok sesli evrensel müziği yaygınlaştırmayı hedefleyen DÇSO, Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşuyor.

- Akbank Sanat, çocuklar için 23 Nisan atölyeleri düzenleyecek

Akbank Sanat, yarın ve 22 Nisan'da, çocukların katılımına açık yaratıcı ve eğlenceli atölye çalışmaları hazırladı. Çocuklar, "Oyuncak Heykel", "Mini Mozaik", "Eller Kollar Artık Hepsi Heykeller" atölyeleri ile profesyonel bir özgün baskı resim atölyesinde çalışma imkanı sunan "Linol Baskı" atölyesine katılabilecek.

Mall of İstanbul AVM, 22-24 Nisan'da Robin Hood, Arı Maya, Alvin, Britney ve Heidi'nin çocuklarla buluşacağı "Çocuk Festivali" düzenleyecek.

AVM içindeki amfi tiyatroda gerçekleştirilecek festivalde çocuklar, Robin Hood ile hedef vurma oyunu gibi çeşitli oyunlar oynarken, Arı Maya'yla çiçek figürlü saksı boyama, Heidi ile pamuktan kuzu yapımı, Alvin ve Britney ile polimer kilden sincap yapımı atölye çalışmalarına katılabilecek.

Çocuk festivalinde müzikli, danslı sahne gösterisi Taşkafa Show'un Taşkafa karakterleriyle beraber kortej yürüyüşü yapacak çocuklar, Taşkafalar ile Alvin ve Sincaplar'ın verdiği konserde, şarkı söyleyip, dans edecek.

Yazar ve şair Sunay Akın'ın, "5000 Yıllık Hikaye: Oyuncak Sergisi" de ziyarete açılacak.

- Maltepe Belediyesi'nden "Sokak Tiyatrosu Şenliği"

Maltepe Belediyesi, çocuklar için "Sokak Tiyatrosu Şenliği" düzenleyecek.

Şenlik kapsamında 23 Nisan'da, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu, Erdem Nusret Karakaş ve Esin Tavukçular yönetiminde, 140 kişilik koroyla sahne alacak.

Animasyon ve sahne gösterileri, Hint dansı, müzik, dans etkinliklerinin yanı sıra ödüllü yarışmalar, yaratıcılık atölyeleri, balon kukla tiyatrosu ve sihirbaz gösterilerinin düzenleneceği şenlik, 24 Nisan'da sahnelenecek "Yaşasın Cumhuriyet" isimli tiyatro oyunuyla sona erecek.

- Kanyon'da "Yeni Öğretmenimiz Bir Canavar" sahnelenecek

Kanyon, Dotkanyonda'nın yeni çocuk oyunu "Yeni Öğretmenimiz Bir Canavar" oyununu 23 Nisan'da çocuklara armağan ediyor.

Yeni öğretmenin bir canavar olduğunu gören okulun belalı ikizleri Robbie ve Holly'nin başından geçen olayların anlatıldığı oyunu, tiyatro sanatçısı Tuğrul Tülek yönetti.

Alternatif performansların sunulduğu Kats Sahne, 23 Nisan'da "Bilge Aşçı", "Turunç'un Bahçesi" ve "Clean Clean with Green" isimli çocuk oyunlarını sahneleyecek.

Öğrenciler, Zorlu PSM'de devam eden "Digital Revolution" sergisini 23 Nisan'da ücretsiz ziyaret edebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.