Çocuklar en çok okullarda güvenli

Çocuklar en çok okullarda güvenli
Okul yöneticileri ve öğretmenlerin bu süreçte çok hassas davrandıklarını ifade eden Nazif Karlıer, “Biz hep iddia ediyoruz ki okullarımız diğer bütün mekanlardan daha korunaklıdır” dedi

Türkiye genelinde Covid-19 tedbirleri alınarak tüm hazırlıkların tamamlandığı okullarda yaklaşık bir buçuk yıllık aranın ardından haftada 5 gün yüz yüze eğitim başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ile bir milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi eğitimlerini sürdürüyor. Sürecin işleyişi hakkında Pusula’ya özel açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, yüz yüze eğitimin başlamasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

dsc-0254.jpg

Karlıer, “Biz hep iddia ediyoruz ki okullarımız diğer bütün mekanlardan daha korunaklıdır. Çocuğu sokakta, düğünde, evde ya da başka bir mekanda kontrol edebilmek daha güçken, okullarımızda öğretmenler her daim çocukların başında oluyor. Çünkü normal hayatta kimse bu konuda görevli değilken okullarda bu bir görev haline getirildi. Zaten bu süreçte okul yöneticileri ve öğretmenler çok hassas davranıyorlar. Tenefüse çıkıldığı zaman bile uyarıcı oluyorlar. Yani gün içerisinde çocuklar en çok okullarda güvenlidirler diyebiliriz" dedi.

OKULLARDA TEMİZLİK YÜKÜ ARTTI

Okulların zamanında temizlendiğini ve bunlara belediyeler ve valiliklerin de katkı sunduğunu ifade eden Karlıer, "Ama temizlik noktasında iş yükü bu süreçte biraz daha arttığı için yardımcı ve hizmetlilerinde sayısının artırılması kanaatindeyiz. Eskiden bir hizmetli akşam sınıfı süpürüp çıkıyordu. Dersler bitince de şöyle bir kere daha temizliyordu bu kadar. Ama şimdi her tenefüs sınıflara ve koridorlara müdahale edilmesi ve tam anlamıyla temizlik yapılması gerekiyor. Temizliğe ellerindeki görevlilerin yetmediği konusunda bazı okullarımızdan da bize şikayetler geliyor. Bu konuda bir önlem şart” dedi. Karlıer, “Bakan Özer’in söylediği gibi sınıfları bölerek ikili eğitime de geçilebilir. Buda kalabalık olan sınıflarda bir yöntemdir. Fakat burada da öğretmen yetersizliği ortaya çıkacak. Hali hazırda başvuru yapan ücretli öğretmenlerimizle bu süreçte destek sağlayabiliriz. Benim tahminim gelecek günlerde bakanımızda bu konuda bir açıklama yapacaktır” diye konuştu.

SINIFA ÖZEL KARANTİNA KARARI MANTIKLI

Açıklanan verilere göre Türkiye’de 850 bin sınıftan 198’inin vaka çıkmasından dolayı karantinaya alındığını ifade eden Karlıer, “Şu anda bu rakam çok yüksek değil. Bu kadar serbestliğin arttığı bir dönemde abartılı bir vaka artışı değil. Bu konuda da bütün okulu izole etmektense sınıflara özel karantina vermek daha mantıklı ve akla yatar bir durum. Ben bakanlığın doğru bir karar verdiğine inanıyorum. Süreç iyi yönetildiği taktirde de okullarımızda büyük problemlerin yaşanmayacağını düşünüyorum” dedi. Konya özelinde henüz okullarda bir vaka olmadığının altını çizen Karlıer, “Bize bu konuda henüz gelen bir bilgi yok. Olsa bile çok az olacağını düşünüyorum” dedi.

ÇOCUKLARA SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK

Bundan sonraki süreçte okulların Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından kontrolden geçirileceğini belirten Karlıer, “Yetkililer haftada bir gelip çocukları sağlık taraması gibi küçük bir taramadan geçirecekler. Koronavirüs belirtileri gösteren çocuklar tedbir için detaylı kontrole tabi tutulacak. Ardından pozitif vaka çıkması halinde sınıf izole edilecek. Evlerine gönderilen çocuklar ve öğretmenler yine bu süreçte eğitimlerine çevrimiçi devam edecekler” ifadelerini kullandı.

AŞI BU KONUDA EN İYİ TEDBİRDİR

Bazı öğretmenlerin aşı konusunda çekingen davrandığını da vurgulayan Karlıer, “Bilim adamları açık oturumlarda aşı konusunda açıklama yaparken ikiye bölünmüş vaziyetteler. Bazı bilim adamları aşı konusunda farklı teoriler ortaya attıkları için insanımızın da kafası karışıyor. Kasti ve provokatif söylemler insanları ikilemde bırakıyor. Bu açıklamalar yapılırken biraz daha hassas davranılması lazım. Öğretmenlerimizin yüzde 90’ı aşı oldu zaten. Umarım yüzde 100’e ulaşır. Aşı bu konuda en iyi tedbirdir” dedi.

KİMSE ZORBALIK YAPMASIN

Bazı ilçelerdeki yöneticilerin aşı olmayanı okula almayız söylemlerinde bulunduğunu ifade eden Karlıer, “Bunlar devletin haberinin olmadığı şahsi söylemler. Bu ülkenin cumhurbaşkanı böyle bir karar vermemişken kişilerin vermeye kalkması son derece yanlıştır. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde şöyle diyor: ‘Aşı olmayan öğretmen haftada iki kez PCR Testi yaptıracak, hem aşı olmayan hem test yaptırmayan öğretmenin hakkında tutanak tutulacak, işlemi sonra yapılacak.’ Yani bu işi devlet bu şekilde yaparken ilçelerdeki yöneticilerin dayatmada bulunması çok yanlış. Çünkü bu onların işi değil. Kimse zorbalık yapmasın. Herkes işini gereği gibi yapmalı” diye konuştu. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.