Çocuklar hakim cübbeleriyle şehitliği ziyaret etti

Çocuklar hakim cübbeleriyle şehitliği ziyaret etti
Hakim ve savcı olmayı hayal eden çocuklar, giydikleri temsili cübbelerle Niğde Şehitliğine gelerek yazdıkları şiirleri okudu

NİĞDE (AA) - Hakim ve savcı olmaya isteyen çocuklar, giydikleri cübbelerle Niğde Şehitliğine gelerek yazdıkları şiirleri okudu.

Dede Mesut Koçkesen, hakim ve savcı olmaya isteyen 7, 9, 10 ve 11 yaşlarındaki torunlarına cübbe giydirerek şehitliğe getirdi. Dede ve torunları, şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua okudu.

Çocuklardan 11 yaşındaki Esile Bölükbaşı, yazdığı "Bayrak" adlı şiirini, 9 yaşındaki Zeynep Karakaya ise şehitler için hazırladığı "Vatan" adlı metni okudu.

Koçkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunlarını hukukçu olarak yetiştirmek istediği için cübbe giydirdiğini söyledi. Onlarla gurur duyduğunu ifade eden Koçkesen, "Şehitlere şiirler yazdılar. Bunlar vatanını, bayrağını, şehitlerini seven çocuklar olarak yetişiyorlar, ben de gurur duyuyorum" dedi.

Esile Bölükbaşı da şehit olan kahramanlar adına şiir yazdığını vurgulayarak, büyüyünce hakim olmayı istediğini istediğini söyledi. Zeynep Karakaya ise, metni yazarken "Vatanı ve vatan sevgisini, bizim için kan döken şehitlerimizi düşündüm" diye konuştu.

Torunlardan 7 yaşındaki Eylül Çolak da cübbe giydiği için onur ve gurur duyduğuna vurgu yaparak, hukuk profesörü olmayı çok istediğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.