Çocuklar kendi oyuncaklarını yaptı

Çocuklar kendi oyuncaklarını yaptı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "Kendi Oyuncağını Kendin Yap Projesi" kapsamında, öğrenci geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları oyuncakları sergiledi

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı oyuncakları tanıttı.

Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliğinde ilçede, "Kendi oyuncağını kendin yap" etkinliği düzenledi.

Bodrum Şehir Stadında gerçekleştirilen ve şenlik havasında geçen etkinlikte, öğrencilerin atık malzemelerin yanı sıra ahşap, plastik ve demirden ürettiği eski tip oyuncaklar oldukça ilgi gördü. Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ın da katıldığı etkinlikte, dans gösterileri de sahnelendi.

Gödekmerdan, etkinliğin açılışının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenlikte değişik oyuncakların yer aldığını söyledi. Amaçlarının çocukları farklı alanlara yönlendirmek olduğuna dikkati çeken Gödekmerdan, "Çocuklarımızı obeziteden kurtarıp, hareketli oyunlar oynamaya sevk etmek istiyoruz. Kendi oyuncağını kendilerinin yapmalarını teşvik etmek istiyoruz." dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dünyası Oyun ve Oyuncakları Araştırmaları Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay da üniversite olarak projeye destek verdiklerini ifade etti.

Bay, 2014 yılında Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Projesi'yle başladıkları çalışmalarına, uluslararası anlamda devam ettiklerini anlatarak, "4-7 Ekim'de Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı'nı gerçekleştireceğiz. Kurultaya Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü de katılacak." diye konuştu.

Kurultayda çocuk oyuncaklarının akademik ortama taşınmasını amaçladıklarına da değinen Bay, şunları söyledi:

"Bu projeyi tüm Türk dünyasına yayıyoruz. 32 ülke ve bölgeye alan taraması çerçevesinde gezilerimiz oluyor. Çocuğun hayatının yüzde 80'i oyuncak. Çocuk oyun ve oyuncakla öğrenir ve kültürlenir. Milli kimliğin inşasında oyun ve oyuncağın çok önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz."

Etkinliğe tahtadan ve geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı araçla katılan 13 yaşındaki Yılmaz Batan da eski model oyuncakları çok sevdiğini belirterek, "Babamın evde kullandığı aletleriyle atık tahtaları kullanarak 4 günde araç yaptım. Eski oyuncaklar benim için çok önemli." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.