Çocuklar yeteneklerini konuşturdular

Çocuklar yeteneklerini konuşturdular
Karatay’da bulunan bir ilkokulda, öğrenciler öğretmenleri ile birlikte e-Twinning projesi kapsamında atık malzemelerden özgün sanat eserleri ortaya çıkartıyorlar.

Karatay’da bulunan bir ilkokulda, öğrenciler öğretmenleri ile birlikte e-Twinning projesi kapsamında atık malzemelerden özgün sanat eserleri ortaya çıkartıyorlar. Kartondan kamera ve fotoğraf makinesi yaparak, gazeteciliğe heveslenen çocuklar, kendi aralarında hayali röportaj gerçekleştirdi.

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan Müslüme-Ali Yaman İlkokulu’nda “Kadrajımdan Sanata eTwinning” projesi Mart ayı etkinlikleri içerisinde yer alan ‘Kadrajımdan Sanata’ ödüllü fotoğraf makinesi tasarım yarışması düzenlendi. Bu kapsamda öğretmenlerin desteğiyle, okula getirilen fotoğraf makinesi ve kamera öğrencilerin ilgisini çekti. Daha önce kamera ve fotoğraf makinesi kullanma fırsatı olmayan öğrenciler bu sayede kamera ile tanıştılar. Tasarım yarışması için okula getirilen aletlerle çekim yapmak isteyen öğrenciler, ekipman yetersizliği nedeniyle çekimi gerçekleştiremediler.  Gerçek çekim yapamadıkları için maket fotoğraf makinesi ve kamera yapmak istediklerini öğretmenlerine bildirmeleri üzerine okulda yer alan geri dönüşüm projesi dâhilinde atık malzemelerden kamera ve fotoğraf makinesi yaptılar. Kartondan hazırladıkları kameralar ile çekim yapmaya başlayan öğrenciler, heyecanlı anlar yaşadı.

Yarışmanın amacının öğrencilerin ve öğretmenlerin iş birliği halinde projeler geliştirip, geri dönüşüm malzemelerinden özgün eserler ortaya koymak olduğunu belirten Okul Müdürü Mehmet Karabayır, bu tür etkinliklerin öğrencilerin akademik başarısını arttırdığını belirterek öğrencilerin özgün eserler ortaya koyduğunu ve sonucunda böyle bir projenin ortaya çıktığını dile getirdi.  Proje dâhilinde, Müslüme-Ali Yaman İlkokulu’nun öğretmenleri, Şehnaz Gök, Arafa Turgut, Özgen ÖZ, Şengül Koç, ve Okul Müdür’ü Mehmet Karabayır öğrencilerle birlikte öğrencilerin aktif şekilde rol aldıkları bir etkinliğe imza attılar. Yarışmanın sonucunda, en özgün sanat eserini ortaya çıkartan öğrencilere ödüller verildi. 1’inci ve 2’inci öğrenciye kırtasiye seti verildi. Okul Müdürü Mehmet Karabayır programa katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

atik-materyallerle-3.jpgatik-materyallerle-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.