Çocuklara tabiat sevgisi tiyatroyla aşılanıyor

Çocuklara tabiat sevgisi tiyatroyla aşılanıyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından da onaylanan senaryolar ile çocuklarımıza tabiat sevgisi aşılıyoruz. Her yıl ortalama 150 bin çocuğumuza gösteri yapan tiyatro ekiplerimiz, 13 yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin çocuğu

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da onaylanan senaryolar ile çocuklara tabiat sevgisi aşıladıklarını belirterek, "Her yıl ortalama 150 bin çocuğumuza gösteri yapan tiyatro ekiplerimiz, son 13 yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin çocuğumuza ulaştı." ifadesini kullandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuklara tiyatro aracılığıyla orman sevgisinin aşılanması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde kurulan "Sincap Çocuk Tiyatrosu"nun gösterileri sürüyor.

Çoğunlukla kırsal kesimdeki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik gösteriler gerçekleştiren tiyatro ile çocuklara orman sevgisi ve ormanların korunması konusunda farkındalık kazandırılıyor.

Tiyatro grubunun çalışmalarını değerlendiren Bakan Eroğlu, orman yangınlarının büyük bir kısmının insan hatalarından kaynakladığını ve bu sebeple çocukların eğitilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Tiyatronun 1997 yılında kurulduğunu ve ülke genelinde oyunlar sergilediğini bildiren Eroğlu, "Özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitici tiyatro gösterileri hazırlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından da onaylanan senaryolar ile çocuklarımıza tabiat sevgisi aşılıyoruz. Her yıl ortalama 150 bin çocuğumuza gösteri yapan tiyatro ekiplerimiz son 13 yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin çocuğumuza ulaştı. Bu rakam bizim için oldukça önemli" ifadesini kullandı.

Orman bölge müdürlüklerince koordine edilen tiyatro gösterilerine ileriki yıllarda da hız kesmeden devam edeceklerini belirten Bakan Eroğlu, ayrıca tabiat ve orman sevgisini haiz şuurlu bireyleri topluma kazandırma gayretlerinin süreceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.