Çocuklar'da "mevsim geçişleri"ne dikkat

Çocuklar'da "mevsim geçişleri"ne dikkat
SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi'nde görevli uzman doktor Cahit Gümüşer, mevsim geçişleri nedeniyle çocuk hasta sayısının hızla yükseldiğini belirtti.Gümüşer,...

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi'nde görevli uzman doktor Cahit Gümüşer, mevsim geçişleri nedeniyle çocuk hasta sayısının hızla yükseldiğini belirtti.

Gümüşer, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayında grip, farenjit, sinüzit, ortakulak iltihabı, bronşit ve zatürre gibi solunum hastalıklarının arttığını, okula yeni başlayan çocukların bu tür hastalıklara karşı risk grubunda yer aldığını kaydetti.

Sivas'ta çocuk hasta sayısında ciddi bir artış görüldüğü ve çoğunluğunda enfeksiyona rastlanıldığını ifade eden Gümüşer, "Mevsim geçişlerindeki ani ısı düşüşleri hastalıkları tetiklemektedir. Özellikle ilköğretim 1'nci sınıf öğrencilerinde enfeksiyonlara daha sık rastlanılıyor. Bu tür rahatsızlığın süreklilik arz etmesi bağışıklık sistemini de etkilemektedir. Bu dönemlerde ebeveynlerin dikkat etmesi gerekmektedir. Çocuklarımızı daha çok viral olan enfeksiyonlardan korumak için ek tedbirler almalıyız." ifadesini kullandı.

Gümüşer, ebeveynlere uyarılarda bulunarak şunları kaydetti:

"Çocuklara mevsimlere uygun kıyafetler giydirilmelidir. Ebeveynler bu dönemde çocuklarının başına kapatarak dışarı çıkarmalıdır. Mümkün olduğu kadar organik beslenmeye önem verilmelidir. Çocuklara yeterli et, süt, yoğurt, meyve, kuruyemiş, baklagiller yedirilmeli ve öğünlerinde tatlı olarak bal ve pekmeze özen gösterilmelidir. Kişisel temizliğe özen gösterilen çocuklarda her zaman enfeksiyon riski daha azdır. Çocuklarımıza yemeklerden önce el temizliğinin aşılanması büyük önem arz etmekte olduğu gibi hasta olan kişilerden uzak tutulması da çok önemlidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.