Çocuklardan Anlamlı Yardım

Çocuklardan Anlamlı Yardım
1299 Platformu adlı sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde, çocukların da katılımıyla toplanan yardımların, Diyarbakır'da bir ilköğretim okulunda okuyan öğrencilere ulaştırılacağı bildirildi

 1299 Platformu adlı sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde, çocukların da katılımıyla toplanan yardımların, Diyarbakır'da bir ilköğretim okulunda okuyan öğrencilere gönderileceği bildirildi.

1299 Platformu kurucusu Remzi Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Mehmet Çapkın isimli 14 yaşında bir dernek üyesinin internetten tanıştığı ihtiyaç sahibi arkadaşıyla irtibata geçmesi sonucu bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Kendisinin de bunu bir firma sahibine açtığını ve destek gördüğünü dile getiren Can, "Sonra esnafın yardımı ve çocukların biriktirdiği harçlıklarla onlara destekte bulunduk. Bu yıl da Diyarbakır'da görev yapan hocamız beni aradı, yine bazı ihtiyaçlar olduğunu söyledi. Ben de bunu tekrar firma sahibine söyledim. Kendisi bu konuda bize yardımcı oldu ve buradaki esnafla da birleşerek böyle güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklar 1 lira, 5 lira, annelerinden, babalarından ne aldılarsa, harçlıklarını getirdiler" diye konuştu.

Remzi Can, amaçlarının Osmanlı'dan beri devam eden vakıfçılık geleneğini sürdürmek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yardım kapsamında ayakkabı, bot, kırtasiye, giyecek var. Hocalarımıza da hediye olarak valiz göndereceğiz. Geçen seneye göre katılım daha fazla, özellikle çocukların katılımı bu konuda oldukça yüksek. Bu durum, okullarda yayılarak büyüdü, hatta sabah kahvaltı parasını biriktirip buraya yardım amacıyla veren çocuklar var" ifadesini kullandı.

Kampanyayı başka illerde de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Can, özellikle kırsal kesimlerde bu yardımları sürdüreceklerini açıkladı.

Yardımların, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Köprübaşı İlköğretim Okulu'na ulaştırılmak üzere yarın iki kamyonla yola çıkarılacağı öğrenildi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.