Çocuklardan güvenlik güçlerine duygusal mektuplar

Çocuklardan güvenlik güçlerine duygusal mektuplar
Çocukların gönderdiği mektuplar, terör operasyonunun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesindeki güvenlik güçlerine moral verdi- Kız çocuğunun, çizdiği Türk bayraklı resme "Askerlerimiz var oldukça bu bayrak asla yere düşmez. Allah yardımcınız olsun, sizi çok

ANKARA (AA) - Çocuklar tarafından gönderilen mektuplar, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör operasyonlarına katılan güvenlik güçlerine moral verdi.

Nusaybin'de terörle mücadele eden güvenlik güçleri, Türkiye'nin birçok kentindeki çocuklardan gelen destek mektuplarıyla moral buldu.

Güvenlik kaynakları, çocuklardan gelen mektuplarla bölgede yaşayan vatandaşlara güvenlik güçlerince yapılan yardımlara ilişkin görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı.

- "Elimizden gelse biz de savaşmak isteriz"

Balıkesir'de yaşayan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Emir Dolgun, "Sayın asker ağabeylerim" diyerek başladığı mektubunda duygu dolu satırlara yer verdi.

Mektubunun köşelerini yıldız ve hilallerle süsleyen Emir, şunları kaydetti:

"Çok üzülüyorum, elimizden gelse biz de asker olup, oraya gelip savaşmak isteriz ama olmuyor. O pislik teröristlerin hepsini temizleyin. O pislikler Balıkesir ilimize de bomba bırakmış. İyi ki Türk polisimiz, iyi ki Türk askerimiz var. Bombayı iyi ki polislerimiz bulmuş, yoksa kaç insan hayatını kaybedecekti. Allah yardımcınız olsun ağabeylerim. Allah hepinizi korusun."

- "Askerlerimiz var oldukça bu bayrak asla yere düşmez"

"Beyzanur" isimli kız çocuğu da duygularını mektubunda resimlerle anlatmaya çalıştı.

Silah kullanan, yaralıları taşıyan güvenlik görevlilerini çizdiği resminde Türk bayrağına da yer veren Beyzanur'un, "Askerlerimiz var oldukça bu bayrak asla yere düşmez. Allah yardımcınız olsun. Sizi çok seviyoruz" şeklinde not yazması duygusal anlar yaşattı.

Niğde'den mektup gönderen Fatmanur Altundağ da Enfal Suresi'nin 17. ayeti ve mealini yazarak, duygularını şöyle ifade etti:

"Sizler orada şehit verirken, vatan uğruna ölürken, burada inanın bizler de sizler kadar üzgünüz. Sizlerin olumsuz haberlerini aldıkça bizler de üzülüyoruz. Sizleri anıyoruz, dualarımız her gün sizlerle. Şüphesiz sizlere güveniyor ve vatan için her birinizin elinden gelenin en iyisini yapacağınıza inanıyoruz. Vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu ve bizleri koruyacağınıza inancımız sonsuzdur. Atatürk'ün izinde ilerleyen sizleri tebrik ediyoruz. Her şehit olan polis ve askerimiz yüreğimizi yakıyor, çok üzülüyoruz."

Çizdiği Türk bayrağının yanına "Her zaman göklerde dalgalanacaksın bayrağım" notunu yazan "Çağatay" isimli çocuk da mektubunda bahçede oynayan çocuklar ve askerleri de resmetti.

Çağatay, resmine şu notu yazdı:

"Mutlu, huzurlu bir Türkiye için ülkemiz siz askerlerimizin koruması altında. Sizler olmasanız biz burada rahat uyuyamayız. Hepinize çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun."

Öte yandan, Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde vatandaşlara gıda yardımı yapan güvenlik güçleri, çocuklarla yakından ilgilendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.