Çocukların uçurtma şenliğinde büyükler eğlendi

Çocukların uçurtma şenliğinde büyükler eğlendi
Karaman'da düzenlenen uçurtma şenliğinde çocuklardan çok anne ve babalar eğlendi

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesince düzenlenen uçurtma şenliğinde renkli görüntüler oluştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hakkı Teke Ormanı piknik alanında düzenlenen şenliğe katılanlara 2 bin uçurtma dağıtıldı.

Havanın kapalı ve rüzgarlı olmasına rağmen alanı dolduran yüzlerce çocuk, uçurtmalarını uçurmaya çalıştı. Rüzgardan dolayı zorlanan çocuklara anne ve babaları yardım etti. Ailelerin çocuklarıyla beraber uçurtma uçurmaya çalışması, renkli görüntüler oluşturdu.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu şenliğin geleneksel hale geldiğini söyledi.

Hava şartlarının olumsuz olmasına rağmen çocukların aileleriyle şenliğe katıldığını belirten Çalışkan, "Karaman Türk dilinin, sevgi ve hoşgörünün başkenti. Bugün 2 bin uçurtma dağıttık. Aileler, anın tadını çıkarıyor." dedi.

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven de Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Engelli Meclisi olarak böyle bir şenlik düzenlediklerini belirterek, etkinliğin devamını diledi.

Çocukların uçurtma şenliğinde büyükler eğlendi

Çocukların uçurtma şenliğinde büyükler eğlendi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.