"Coding İstanbul Projesi"

"Coding İstanbul Projesi"
Projenin başlangıcından bugüne kadar 2 binden fazla çocuğa ücretsiz "coding" eğitimi verildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, "Coding İstanbul Projesi" kapsamında düzenlediği eğitimlerle 7-12 yaşlarındaki çocuklara programlama eğitimi veriyor.

Gençlik Meclisinden yapılan açıklamaya göre, projenin başlangıcından bu yana 2 binden fazla çocuğa "ücretsiz coding eğitimi" verildi.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen farkındalık eğitimiyle çocukların, programlama sevdirilerek hayallerini gerçekleştirebilecekleri uygulamalar yapması ve teknolojik gelişimlerle tanışmaları hedefleniyor.

- "Eğitim 3 hafta sürecek"

Proje kapsamında hafta sonlarında uygulanan eğitimler, 3 haftada tamamlanacak.

İlk hafta gerçekleştirilecek derslerde temel bilgisayar ve programla eğitimi verilecek.

Eğitim kapsamında çocukların yaratıcılığının geliştirilmesi, hayal güçlerinin artırılması ve sayısal düşünme zekalarının geliştirilerek problemleri kolayca çözüme kavuşturmalarına yönelik de algoritma konusu işlenecek.

İlk hafta eğitimlerinde çocuklar ayrıca kendi yazdıkları kodlarla oyunlar oluşturacak.

Çocukların ileri düzeyde yazılım eğitimi ve kod teknikleriyle tanışacağı ikinci haftada da çocuklara programlama dillerinin temeli olan döngüler, karar verme durum yapıları gibi kavramlar öğretilerek, editör yardımıyla "real kod" yazma uygulamaları yaptırılacak.

Üçüncü hafta ise düzenlenecek teknik geziyle günümüz dünyasında gerçekleştirilmiş teknolojik uygulamaların anlatımı gerçekleştirilecek.

Projeye Gençlik Meclisinin internet sayfası üzerinden başvurulabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.