Coğrafi İşaret tescilli Konya Çullama yemeği tarifi

Coğrafi İşaret tescilli Konya Çullama yemeği tarifi
 S. Yazı İşleri Müdürü
Konya Çullama nasıl yapılır? Coğrafi İşaret tescilli Konya Çullama yemeği tarifi...

koyun kıyması ve pirinçle hazırlanan köftelerin yumurta ve unla kaplandıktan sonra kızartılması ile hazırlanan yöresel bir yemek olan Konya Çullama kadim Konya mutfağının tescili bir yemeğidir.

Konya Çullama'nın geçmişi eskiye dayanır. Konya mutfak kültürünün önemli yemeklerinden birisidir. Konya Çullama Coğrafi İşaret tescillidir. İşte tescilli tarifiyle Konya Çullama'nın yapılışı.

MALZEMELER/ 4 kişilik

Köfte harcı için:

  • 500 gr koyun kıyması (ince çekilmiş)
  • 200 gr pirinç
  • 140 gr soğan
  • 10 gr tuz
  • 5 gr karabiber

Haşlama suyu için:

  1. 1 lt su
  2. 10 gr tuz

Kaplamak için:

  • 11 gr un
  • 4 adet yumurta

Kızartmak için:

  • 100 gr tereyağı

f74f0869-ce14-4d56-b250-ea357f102c88.jpeg

YAPILIŞI

Pirinçler yarı haşlanır ve soğanlar ince bir şekilde kıyılır. İnce çekilmiş koyun kıyması, pirinç, soğan, tuz ve karabiber bir kaba konularak homojen hale gelene kadar yoğurulur. Avuç içerisinde sıkılarak 4 cm çapında parçalara ayrılır ve yuvarlanır.

Tencereye su ve tuz konularak kaynatılır. Köfteler, kaynayan suda 10 dakika haşlanır. Kaplama için ayrı bir kapta unla yumurta karıştırılır. Haşlanan köfteler bu karışıma bulanır ve tereyağında kızartılır. Konya Çullamanın servisi, soğan ve maydanoz salatası ile yapılır.

Afiyet olsun...

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.