Coğrafi işaret tescilli Konya Reyhan Şerbeti tarifi

Coğrafi işaret tescilli Konya Reyhan Şerbeti tarifi
Konya Reyhan Şerbeti, Konya'danın kadim mutfak kültürünün lezzetler arasında yer alır. Konya Reyhan Şerbeti nasıl yapılır? Konya Reyhan Şerbeti tarifi

Konya Reyhan Şerbeti tarifi.Geçmişi eskiye dayanan Konya Reyhan Şerbeti, Konya'nın kadim mutfak kültürünün lezzetler arasında yer alır.

Konya Reyhan Şerbeti; su, beyaz toz şeker, reyhan otu, limon tuzu ve limon kabuklarının üretim metoduna uygun olarak karıştırılması ve sonrasında süzülmesiyle hazırlanan bir içecektir.

Konya Reyhan Şerbeti, coğrafi işaret tescilli bir lezzettir.

MALZEMLER

  • 2 litre su
  • 1 demet reyhan otu bitkisinin toprak üstü kısımları
  • 100 gr beyaz toz şeker
  • 10 gr limon tuzu
  • 2 adet yarım (sıkılmış) limon kabuğu.

reyhan-serbeti.jpeg

YAPILIŞI

Reyhanlar özenle ayıklanır ve yıkanır. Birkaç parçaya bölünerek gıda ile temasa uygun sürahi veya bir kaba alınır. Üzerine kaynar sıcak su ve beyaz toz şeker eklenir. Şekerin eklenmesinden sonra, limon tuzu ve limon kabukları ilave edilip karıştırılır.

Daha sonra bu karışım soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra süzülerek tüketime hazır hale gelir.Konya Reyhan Şerbetinin soğuk olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun

Afiyet olsun...

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.