Coğrafi İşaret tescilli "Konya Sac Arası" tarifi

Coğrafi İşaret tescilli "Konya Sac Arası" tarifi
"Konya Sac Arası" nasıl yapılır? "Konya Sac Arası"tarifi!

Konya'nın kadim mutfak lezzetleri arsında yer alan Konya Sac Arası şerbetli bir tatlıdır.

Konya mutfağında önemli bir yere sahip olup geçmişi eskiye dayanan bu tatlı, eski zamanlarda iki sac arasında pişirilmesinden dolayı bu adı almıştır.

Konya Sac Arası'nın lezzeti 'Coğrafi İşaret'le tescillenmiştir.

İşte 'Coğrafi İşaret" tescilli Konya Sac Arası'nın tarifi ve yapılışı:

MALZEMELER / 4 KİŞİLİK

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 20 gr tereyağı
  • 200 ml su
  • 5 gr tuz
  • 700 gr buğday unu

Yufkaları açmak için:

  • Un ve nişasta

Tepsiyi yağlamak için:

  • 30 gr tereyağı

Arası için:

  • 250 gr kaymak
  • 250 gr tereyağı
  • 400 ml sıvı yağ
  • Pudra şekeri (tercihe göre)

e1d2ed5d-8760-49c7-87a8-b46e31390318.jpeg

YAPILIŞI

Bir kapta yumurta, tereyağı, su, tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamur, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve nemli bir bez altında yarım saat dinlendirilir.

Bezeler çok ince yufkalar şeklinde açılır. Önce un, daha sonra nişasta serpilerek oklava ile açılarak büyütülür. Tereyağı eritilir. Eritilmiş tereyağı ile açılan yufka yağlanır ve ortasından ikiye katlanır. Yufkanın yuvarlak kısmına kaymak eklenir ve çubuk şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsi içerisine sarılan yufkalar dıştan başlanarak içe doğru döşenir.

Yufkalar bitince kalan tereyağı kızdırılarak şekil verilen yufkaların üzerine gezdirilir. 200°C’ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine tercihe göre pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun...

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.