Coğrafi İşaret tescilli tarifiyle "Konya Çöpleme" nasıl yapılır?

Coğrafi İşaret tescilli tarifiyle "Konya Çöpleme" nasıl yapılır?
Konya Çöpleme yemeği nasıl yapılır? Coğrafi İşaret tescilli Konya Çöpleme yemeği tarifi!

Konya Çöpleme; zengin Konya mutfağının geleneksel lezzetlerinden birisidir. Konya Çöpleme kuşbaşı büyüklükte doğranmış koyun but eti, patlıcan, soğan ve domatesin şişlere dizilerek pişirilmesi ile hazırlanan bir et yemeğidir. Üretimde kullanılan şişler; iğde, asma veya ahşaptan yapılır.

Coğrafi İşaret tescilli tarifiyle Konya Çöpleme nasıl yapılır?

MALZEMELER /4 KİŞİLİK

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg kuşbaşı koyun but eti
  • 4 adet orta boy soğan
  • 4 adet orta boy domates
  • 30 gr tereyağı veya sadeyağ
  • 40 gr domates salçası
  • 500 ml su
  • Tuz
  • Karabiber
  • İğde, asma veya ahşap çöp şiş çubuklar

d9068a99-18c6-4ff7-b863-7cdd88427b84.jpeg

YAPILIŞI

Patlıcan, Soğan ve domates kuşbaşı etlerle aynı büyüklükte doğranır. Sırayla şişlere dizilir, tepsiye yerleştirilir. Tereyağı ayrı bir tavada eritilir, salça ilave edilir ve kokusu çıkana kadar pişirilir. Su, karabiber ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan karışım tepsi içerisinde bulunan şişlerin üzerine gezdirilerek dökülür. Etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte bir saat pişmeye bırakılır. Pişen Konya Çöpleme, tabağa konur ve sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun...

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum