Çölyak hastalığı anlatıldı

Çölyak hastalığı anlatıldı
Glutensiz Yaşam Derneği, Konya’nın Selçuklu ilçesinde yer alan Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Çölyak ve Glutensiz Beslenme konusunda 4’üncü seminerini verdi.

Dernek Başkanı Öğr. Gör. Güngör Gökdağ konuşmasında, derneğin kuruluşu, faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek, çölyak hastalığı ve Glutensiz Beslenme hususunda toplumda farkındalık oluşturmak ve duyarlılığı artırmak istediklerini söyledi.

colyak-(5).jpg

 

Tanı alan çölyaklı bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunları anlatmak, yaşadıkları sorunları dile getirmek için bu seminerleri düzenlediklerini ifade etti. Sözlerini ise, bu konferansların yapılmasına katkı sağlayan okul idaresine, derneğin yönetim kurulu üyelerine ve glütensiz ekmek üretimiyle çölyaklılara ve Glutensiz Yaşam Derneği’ne her zaman tam destek veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ederek tamamladı.

 

colyak-(4)-001.jpg

YAŞAM BOYU SÜREN GLUTENSİZ DİYET

Selçuk Üniversitesi’nde hematolog olarak çalışan ve özellikle kök hücre alanında Türkiye’nin en iyi hekimlerinden biri olan Glutensiz Yaşam Derneği’nin başkan yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir Baştürk, Çölyak hastalığının tanımı, teşhisi, semptomları ve söz konusu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlara ayrıntılı bir şekilde değindi. Çölyak’ın şu an için bilinen tek tedavisinin ‘yaşam boyu süren glutensiz diyet’ olduğunu belirten Baştürk, “Çölyak hastalığı, çevre faktörleri ve genetik faktörlerin de etkileşimi ile ortaya çıkmaktadır. Genetik olarak yatkın bireylerde, dışardan gluten içeren besin vücuda alındığında bağışıklık sistemi aşırı bir tepki verir ve Çölyak belirtileri, bağırsakları ve vücudun diğer bölgelerini de etkileyebilir” dedi. Derneğin yönetim kurulu üyelerinden olan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Diyetetik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım, Çölyaklı bireylerin beslenmesi hakkında detaylı bilgile

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.