ÇOMÜ’nün bilimsel araştırma bütçesi hedefi 2 milyon lira

ÇOMÜ’nün bilimsel araştırma bütçesi hedefi 2 milyon lira
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bütçesinde son 10 yılda yüzde bin 300’ü aşan artış gerçekleşti.

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bütçesi ilgili bilgi veren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, üniversite olarak birinci önceliklerinin bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetlerinde niteliği arttırmak olduğunu belirtti. Rektör Laçiner, bu doğrultuda desteklerinin artarak devam edeceğini belirtip, "BAP bütçesi iki ayrı kaynaktan gelen desteklerle yürütülüyor. Bunlardan ilki Hazine geliridir, yani devletin doğrudan desteği. Bu destek 2010 yılında 186 bin 400 liraya kadar düşmüştü. Bu rakam ile bazı büyük projelerde bir tek projeyi bile destekleyemezsiniz. Diğer taraftan üniversitenin 2010’da BAP bütçesine ayırabildiği öz gelir 523 bin 963 liraydı. Her iki rakam da son 4 yılda hızla büyüdü. Hazine gelirleri çeyrek milyonu bulurken, asıl gelişme öz gelirlerin 1.5 milyon lirayı aşmasıdır. Bu eğilim bozulmadan devam ederse 2015’te önce 2 milyon lirayı, sonrasında ise katlanarak 3, 4 ve 5 milyonları bulabiliriz. Böylece çok daha fazla projeyi, çok daha büyük rakamlarla destekleme imkanını bulacağız. Son 4 yılda BAP için yaptığımız harcama 5 milyon 247 bin lirayı aşmış ve hala da artmaya devam ediyor. Bu rakamlar yakın bir zamana kadar ÇOMÜ’de düşünülebilecek, hayal edilebilecek rakamlar değildi" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Laçiner, benzeri bir iyileşmenin TÜBİTAK projelerinde de yaşandığını belirterek ÇOMÜ’nün TÜBİTAK’tan en çok proje desteği alabilen üniversiteler arasına girdiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.