Çorba içerek hem kilo verin hem de detoks yapın

Çorba içerek hem kilo verin hem de detoks yapın
 Muhabir
Çorba hem çok lezzetli hem de düşük kalorilidir. Peki çorba diyetiyle hem fazla kilolarınızdan kurtulmak hem de detoks yapmak ister misiniz?

Et suyu veya daha doyurucu malzemelerle yapılan çorbaları içerek kilo kaybını hızlandırmanın çeşitli yolları vardır. Bu konuda bilmeniz gerekenleri burada anlatacağız.

Çorba diyeti: Gerçek bir zayıflama yardımcısı

Kilolarınıza savaş açmak istiyorsanız çorba diyetini denemelisiniz. Çünkü düşük kalorili ve su içeriği yüksek yiyecekler kilo vermek için idealdir. Özellikle kışın rahatlatıcı çorbalar diyet için mükemmeldir. Havuç çorbası veya mercimek çorbası gibi ağırlıklı olarak sebzelerden oluşan tüm çorbalar, kilo verme tarifi olarak kullanılabilir. Her ikisinin de kalori yoğunluğu düşüktür ve sizi uzun süre tok tutar. Et suyuyla çorba diyeti bile yapabilirsiniz.

Sebze suyuyla yavaş beslenme

Sebze suyu aslında normal beslenme alışkanlıklarına bir destektir. Acıktığınızda aklınıza sürekli bir porsiyon makarna hazırlamak mı geliyor? Bu düşüncelerinizi bir kenara bırakın ve başlangıç ​​olarak bir bardak sebze suyuyla başlayın. Çorba ilk açlığınızı giderir ve aynı zamanda vitamin, mineral ve lif sağlar. Çorbayı keyifle içtiğinizde, mideniz zaten doymuş olduğundan ana yemekten otomatik olarak daha küçük bir porsiyon alırsınız. Bu durum etkili bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Bir kase çorba, öğün aralarındaki açlık sancılarınızı hafifletmeye de yardımcı olabilir. Porsiyon başına yalnızca 20 kalori civarında olan sebze suyunun kalorisi oldukça düşüktür.

Zayıflamak için çorba diyetini uygulayın

Sebze suyu çorbası vücudunuza neredeyse hiç yük getirmediği gibi çorbanın vücuttaki iltihaplanmasını engellemesi üzerinde de olumlu etkisi vardır. Bir haftalık zayıflama planı yaparken, menünüze sebzeli çorba diyetini de ekleyin. Ancak plana bağlı kalarak menünüze sebze veya diğer gıdalar da ekleyebilirsiniz.

Örnek bir kilo verme planı şöyle yapılabilir:

1.Gün: Sebze suyu çorbası, meyve

2. Gün: Sebze suyu çorbası, az yağlı lorlu fırında patates, sebzeler

3. Gün: Sebze suyu çorbası, meyve ve çiğ sebzeler

4. Gün: Sebze suyu çorbası, yağsız süt, az yağlı yoğurt ve muz

5. Gün: Sebze suyu çorbası, domates ve az yağlı kümes hayvanları

6. Gün: Sebze suyu çorbası, salata, yeşil sebzeler ve kırmızı et

7. Gün: Sebze suyu çorbası, sebzeler, tam tahıllı pirinç

Ancak sebze suyu çorba diyetinin bu aşırı formunu bir haftadan fazla uygulamamalısınız. Bu sağlıklı olmaz. Kilo kaybına olumlu etkisi olsa bile, böyle bir çorba diyeti öncelikle detoksifikasyon tedavisine katkıda bulunmalıdır. Bu şok diyetle kilo verdiğinizde vücudunuzun öncelikle su ve kas kütlesini hızlı kaybettiğini göstermiştir. Bu aşırı diyet biçimini denemeden önce mutlaka bir doktora danışın.

Lahana çorbası diyetiyle hayalinizdeki kiloya ulaşın

Ünlü aktörlerden Renee Zellweger, Bridget Jones rolü için aşırı kilo aldı. Sonra lahana çorbası diyetiyle kısa sürede tekrar kilolarını verdi. Bu sihirli gizli silahın yanı sıra menüde sadece meyve ve sebzeler de vardı. Yıldızların uyguladığı bu diyeti size söyleyeceğiz!

Renee Zellweger'in gizli tarifi

Bu gizli tarif iki prensip ve iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada Renee Zellweger, kısa sürede çok fazla kilo vermek için lahana çorbası diyetini Atkins diyetiyle birleştiriyor. Bir hafta boyunca sadece lahana çorbası, havuç, kereviz, domates, pırasa, biber gibi her türlü sebzenin yanı sıra otlar ve baharatlardan oluşan bir menü tüketiyor. Bu diyette sadece aç olduğunuzda yemek önemlidir. O zaman kilolar kendiliğinden düşecektir. Çünkü lahanada neredeyse hiç kalori yoktur. Bu çorba diyetinin ilk aşamasında tadı güzel olan ama aynı zamanda şişmanlatan her şey yani ekmek, alkol, şeker ve yağlı yiyecekler kesinlikle menüde olmamalıdır.

Bir hafta sonra lahana çorbası diyetinin yerini Atkins diyeti alıyor. Ancak karbonhidratlardan hâlâ büyük ölçüde kaçınılıyor. Diyette düşük karbonhidratlı atıştırmalıklara, protein ve yağlara izin verilir. Bu diyette en önemli olan, bol su içmektir. Limonlu su da kilo vermenize yardımcı olabilir. İstenilen kiloya ulaşılırsa karbonhidrat miktarı artacaktır ancak egzersiz de ihmal edilmemelidir. Kilo sabit kaldığı sürece karbonhidrat alımı adım adım artırılır. Kilo alırsanız karbonhidratlar tekrar azaltılmalıdır.

Lahana çorbası ve düşük karbonhidrat tüketerek başarılı bir şekilde kilo vermek ister misiniz?

Bol lahanalı çorba diyetini kendiniz denemek isterseniz hızlı kilo vermeyi bekleyebilirsiniz. Ancak lahana çorbası diyeti bir haftadan uzun süre uygulamamalısınız. Aksi takdirde sağlığınıza zararlı etkileri ortaya çıkabilir. Ayrıca vücut, protein eksikliği nedeniyle kas kütlesini hızla parçalar. Lahan çorbası diyetinde en rahatsız edici şey, birçok insanın lahanayı tolere edememesi ve gaz çıkarma eğiliminde olmasıdır. Yani diyet tam anlamıyla kötü kokuyor.

Çorba diyeti tarifleri

Neyse ki lahana çorbasından çok daha fazla seçenek var. Çorba diyeti için lezzetli tarifler arıyorsanız mutlaka aşağıdaki çeşitleri denemeli ve sağlıklı mercimek ya da savoy lahana çorbalarını daha sık pişirmeyi düşünmelisiniz.

Havuç çorbası: Düşük kalorili ve lezzetli

Havuç çorbası için:

Bir soğan, zeytinyağı, bir havuç, bir portakal, sebze suyu, az yağlı quark, tuz ve karabibere ihtiyacınız var. Soğanı ince ince doğrayın, havuçları soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanları zeytinyağında şeffaflaşana kadar soteleyin ve havuçları ekleyin. Üç dakika sonra sebze suyunu üzerine dökün, portakal suyunu ekleyin ve çorbayı yirmi dakika kaynamaya bırakın. Daha sonra çorbayı püre haline getirebilirsizniz. Ardından az yağlı quark ekleyin. Çorbanızı tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz. Çorba diyeti için mükemmel tarif! Ne kadar et suyuna ihtiyacınız olduğu kendi zevkinize göre ayarlayın ve çorbanıza pişerken ekleyin.

Mercimek çorbası çok fazla protein içerir

Mercimek çorbası, yüksek protein içeriğinin sizi uzun süre tok tutması ve acıkmayı önlemesi nedeniyle çorba diyeti için mükemmel bir tariftir. Bir soğanı yağda şeffaflaşana kadar soteleyin ve doğranmış zencefil, havuç, sarımsak ve kırmızı mercimeği ekleyin. Sebze suyunu sebzelerin üzerine döktükten sonra 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Şimdi tek yapmanız gereken çorbayı püre haline getirmek ve hindistancevizi sütü eklemek. Kırmızı biber ve tuzla tatlandırmak da keyfinize kalmış.

Her çorba diyetinin temeli sebze suyudur

Sebze suyunu kendiniz kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için genellikle kereviz, pırasa, havuç ve yeşillikler kullanılır. Ancak taze veya dondurulmuş başka sebzeleri de ekleyebilirsiniz.

Çorba diyetine başlamadan önce hazırlayıp dondurabileceğiniz 2 litrelik sebze suyu tarifi:

600 gram sebze

1 soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Taze yeşillikler

Deniz tuzu

Karabiber

Öncelikle sebzeleri iyice yıkayın. Daha sonra küçük parçalar halinde doğrayın.

Yağı bir tavada ısıtın. Sebzeleri kısa süre soteleniyor. Sebzelerin üzerine iki litre suyu dökün.

Şimdi kaynatma zamanı. 45 dakika kaynatın. Harika kokular gelmeye başlamıştır.

Biraz daha baharatla birlikte taze otlar, biber ve tuz ekleyerek sebze suyuna son dokunuşları yapın.

Bu arada hazır çorbalar ev yapımı çorbanın alternatifi değil. Hazır çorbalarda lezzet arttırıcılar ve koruyucular vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.