Çorum'da ambulans dağıtım töreni

Çorum'da ambulans dağıtım töreni
Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a gönderilen 10 ambulans için dağıtı töreni düzenlendi- AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Uslu: "Sağlık çalışanlarımıza da şiddet kesinlikle olmamalıdır. Sağlık çalışanlarına şiddetle sevgi ve saygı olmalıdı

ÇORUM (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a gönderilen 10 ambulans için dağıtım töreni düzenlendi.

Göğüs Hastalıkları Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkiye'nin sağlık açısından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) kriterlerine göre toplumsal gelişmenin ölçümü için örneklemeler yapıldığını aktaran Uslu, "BM artık sosyal içerikli ölçümler yapıyor. Hasta başına düşen doktor sayısı, hastane sayısı gibi. Türkiye bu konuda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri haline geldi. Sağlığa olan yatırımlar son hızıyla devam ediyor" diye konuştu.

Avrupa'da hastaların müşteri muamelesi gördüğünü belirten Uslu, "Avrupa'daki hastanelerde gördüm ki hastalar müşteri muamelesi görüyor. Ancak burada hastanelerimizde hastalara insan oldukları için ona göre davranıyorlar. Sağlık çalışanlarımıza da şiddet kesinlikle olmamalıdır. Sağlık çalışanlarına şiddetle sevgi ve saygı olmalıdır" dedi.

Vali Ahmet Kara ise sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptığını, gerektiğinde hastanın hayatını kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye attıklarını söyledi. Çorum'da acil numaraların tek hat üzerinde toplanacağını ifade eden Kara, "Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihaleden sonra acil numaraların hepsini tek çatı altında toplayacağız, kafa karışıklığına son vereceğiz. Herhangi bir acil durumda tek numarayla bu işi çözeceğiz" dedi.

Ambulans şoförlüğünün de zor bir görev olduğunun altını çizen Kara, "Şoförlerimiz hastaları zamanında yetiştirebilmek için kendi hayatlarını tehlikeye atıyor. Bu konuda bizlere de çok iş düşüyor. Trafikte ambulanslara yol vermemiz, onların arkalarına veya önüne takılmadan rahat bir şekilde hastaneye yetişmelerine yardımcı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Müdürü İsmail Yücel ise tahsis edilen 10 ambulansla Çorum'daki ambulans sayısının 64'e çıktığını, bundan sonra sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi. Çorum'da 2002 yılında 6 istasyonla 3 bin 79 vakaya ulaştıklarını belirten Yücel, 2015 sonu itibarıyla 26 istasyonla 43 bin 930 vakaya ulaştıklarını ve gerekli acil müdahalenin yapıldığına dikkati çekti.

Okunan duanın ardından Vali Kara ve beraberindekiler ambulansların anahtarlarını şoförlere teslim etti.

Ambulanslarla daha sonra şehir turu atıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.