Çorum'da bağış bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

Çorum'da bağış bahanesiyle dolandırıcılık iddiası
Telefonla aradıkları iş adamı ve hayırseverleri "engelliler için yardım kampanyasına bağış toplandığı" bahanesiyle yaklaşık 18 bin lira dolandırdıkları iddia edilen iki kişi tutuklandı

ÇORUM (AA) - Çorum'da, telefonla aradıkları iş adamı ve hayırseverleri "engelliler için yardım kampanyasına bağış toplandığı" bahanesiyle yaklaşık 18 bin lira dolandırdıkları öne sürülen iki kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul, Konya ve Kahramanmaraş'taki bazı iş adamı ve hayırseverleri telefonla arayan şüpheliler, söz konusu illerin valiliklerinde çalıştıklarını ve engelliler için yardım kampanyasına bağış toplandığını belirtti.

Aradıkları kişilerden bağış talep eden şüpheliler, verilen hesap numarasına para yatırılmasını istedi. Şüphelinin verdiği hesap numarasına para yatıran bir iş adamı, bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca durumu polise bildirdi.

Konuyla ilgili çalışma başlatan polis, ilgili hesap numarasının Çorum'daki bir banka şubesine ait olduğunu belirledi. Banka şubesinde tedbir alan polis ekipleri, hesaptan parayı çekmeye çalışan Kazım T. ile Elvan T'yi yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.