Çorum'daki PKK/KCK operasyonu

Çorum'daki PKK/KCK operasyonu
Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 2 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

ÇORUM (AA) - Çorum'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınarak ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK/KCK bölücü terör örgütü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen S.A. ve Ö.S'nin cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındı.

Savcılıktaki sorgularının ardından "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK/KCK bölücü terör örgütü soruşturması kapsamında Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün il merkezindeki bir adrese yapılan operasyonda S.A. ve Ö.S. gözaltına alınmış, zanlıların kaldığı evde yapılan aramada bulunan bir miktar esrar, örgüte ait, hakkında yasaklama kararı bulunan yayınlar ile dijital materyal, bölücü örgütü sembolize eden rozet ve bez parçalarına el konulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.