CSO'nun "Yunus Emre Oratoryosu" konseri

CSO'nun "Yunus Emre Oratoryosu" konseri
Konseri Kültür ve Turizm Bakanı Ünal da izledi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) dün akşam "Yunus Emre Oratoryosu"nu seslendirdiği konseri Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da izlediği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ahmed Adnan Saygun'un "Yunus Emre Oratoryosu"nun, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından dün akşam CSO Konser Salonu'nda seslendirildiği anımsatıldı.

Açıklamada, Rengim Gökmen'in şefliğindeki konseri, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın yanı sıra çok sayıda sanatseverin izlediği belirtildi.

İlk kez 25 Mayıs 1946 yılında sahneye konan ve Türk müzik kültürünün başyapıtlarından olan eserin, 5 dile tercüme edildiği, dünyanın en önemli konser salonlarında önemli şef ve solistler eşliğinde farklı ülkelerdeki sanatseverlerin beğenisine sunulduğu vurgulandı.

Eserin geçen yıl Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu tarafından 742. Hazreti Mevlana'yı Anma Haftası etkinlikleri kapsamında da seslendirildiği anımsatılarak, 2016 yılının, besteci Ahmed Adnan Saygun'un 25. ölüm yılı olmasının konserin anlamını daha da artırdığı ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.