Cübbelinin damadından olay açıklama
Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün damadı Esat Palazoğlu, kamuoyunda gündeme gelen fon soruşturması ve hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Fonlara yatırım yaptığını doğrulayan Palazoğlu, 180 milyon liralık yatırımının 1,8 milyar liraya ulaştığı yönündeki iddiayı ise kesin bir dille reddetti.
“1,8 MİLYAR LİRA KAZANMADIM”
Palazoğlu, farklı dönemlerde çeşitli fonlara yatırım yaptığını belirtirken, yatırımlarının 1,8 milyar liraya ulaştığı yönündeki haber ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Soruşturma kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve savcılık tarafından finansal kayıtların talep edildiğini ifade eden Palazoğlu, hesap hareketlerinin incelenmesiyle gerçek tablonun ortaya çıkacağını savundu.
Yatırımlarından kazanç elde etmediğini öne süren Palazoğlu, süreçte kendisinin de maddi kayıp yaşadığını belirterek mağdur olduğunu söyledi.
“GİREN PARAM BELLİ, ÇIKAN PARAM BELLİ”
Yaptığı yatırımların ve fonlardan gerçekleştirdiği para çekme işlemlerinin resmi hesap kayıtlarında görülebileceğini ifade eden Palazoğlu, finansal hareketlerinin incelenmesini istedi.
Odatv’ye konuşan Palazoğlu, “Benim giren param belli, çıkan param belli” ifadelerini kullandı. Fonlardan zarar ederek ayrıldığını savunan Palazoğlu, iddiaların resmi kayıtlar üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
ESAM GAYRİMENKUL TURİZM AŞ İDDİASINA YANIT
Soruşturma kapsamında adı gündeme gelen ESAM Gayrimenkul Turizm AŞ hakkında da açıklamalarda bulunan Palazoğlu, şirketin kurulduğunu doğruladı ancak kendisinin şirketin ortağı olmadığını söyledi.
Şirket adının Esat Palazoğlu, Serdar Turhan, Ahmet Palazoğlu ve Muhammed Yarız'ın isimlerinin baş harflerinden oluşturulduğu yönündeki değerlendirmeyi de reddeden Palazoğlu, Serdar Turhan ve Muhammed Yarız ile resmi bir ortaklığının bulunmadığını belirtti.
Palazoğlu, böyle bir ortaklık bulunması halinde bunun ticaret sicili kayıtlarında açık şekilde görülebileceğini ifade etti.
BOLU’DAKİ TERMAL OTEL PROJESİ HAKKINDA KONUŞTU
Palazoğlu, soruşturma kapsamında gündeme gelen Bolu'nun Karacasu bölgesindeki 52 dönümlük arazi üzerinde planlanan 229 odalı termal otel projesine ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Söz konusu arazinin kardeşi Ahmet Palazoğlu ile bağlantılı olduğunu doğrulayan Esat Palazoğlu, kendisinin projede ortak olmadığını savundu.
Projenin henüz ruhsat aşamasında olduğunu ve herhangi bir inşaat çalışmasının başlamadığını belirten Palazoğlu, projede kendisine ait bir ortaklık bulunmadığını ifade etti.
Turhan ve Yarız'ın mal varlıklarına yönelik uygulanan tedbirlerin proje kapsamındaki hisselere de yansıdığını belirten Palazoğlu, bunun kendisiyle kişisel bir ortaklık ilişkisi olduğu anlamına gelmediğini söyledi.
“BENİM RESMİ, GAYRİRESMİ İLİŞKİM YOK”
Hakkındaki ortaklık iddialarını bir kez daha reddeden Palazoğlu, Bolu'daki proje ve soruşturmada adı geçen kişilerle arasında herhangi bir ortaklık bulunmadığını savundu.
Palazoğlu, “Benim resmi, gayriresmi ilişkim yok” diyerek hakkındaki iddiaların resmi kayıtlar üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.