Çubuk Maden Sahası Rehabilitasyon Projesi

Çubuk Maden Sahası Rehabilitasyon Projesi
ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Çubuk ilçesinde çalışmaları devam eden Çubuk Maden Sahası Rehabilitasyon Projesi...

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Çubuk ilçesinde çalışmaları devam eden Çubuk Maden Sahası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceledi.

Özkaldı, burada yaptığı açıklamada, Projenin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirterek, maden ocaklarına izin verirken rehabilitasyon projelerini de istediklerini kaydetti.

Projenin, sonunda vatandaşların hoşça vakit geçirebilecekleri bir mesire alanına kavuşacaklarını anlatan Özkaldı, şöyle devam etti:

''Burada görüldüğü gibi doğal bir küçük göletimiz var. Yukarıya da inşallah küçük bir su deposu yapacağız ve buradan oraya suyu pompa ile basıp arkadaşların yeni dikmiş oldukları fidanları buradan sulayacağız. Aynı zamanda, yukarı da düzlük bir alan var, oraya da belediye başkanımız ile birlikte Çubuklu vatandaşlarımızın gelip hoşça vakit geçirebilecekleri güzel bir mesire alanı yapacağız. Pilot bir uygulama alanı olarak burayı yaptık. Projemiz yaklaşık yüzde 90 seviyesine geldi. İnşallah bu yılın en geç sonbaharında tamamen bitirmiş olacağız. Biz Maden ocaklarına izin verirken rehabilitasyon projesi de istiyoruz. Aynı zamanda ocak işletilirken de o rehabilitasyon projesine uygun olarak işletilmesi gerekiyor. Kendi kafalarına göre değil de bizim öngördüğümüz projeye göre ocağı işletmesi lazım. Dolayısı ile bu örnek bir proje olacak, ama bundan sonra bütün ocaklarda buna benzer rehabilitasyon projelerini uygulayacağız."

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise ilçeye kazandırılacak yeni mesire alanı için Özkaldı'ya ve ekibine teşekkür etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.