Çubuk'ta denetlenmeyen asansörler mühürlenecek

Çubuk'ta denetlenmeyen asansörler mühürlenecek
Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Metin:- "Bina sorumlusunca ya da kat maliklerince periyodik kontrolüne izin verilmeyen asansörleri, periyodik kontrolü yapılıncaya veya güvenli hale getirilinceye kadar hizmetten men edilecektir"

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, binalardaki asansörlerin bakımlarının yapılması gerektiğini belirterek, periyodik kontrolleri yapılmayan asansörlerin hizmetten men edileceğini bildirdi.

Metin, yaptığı yazılı açıklamada, asansör denetimleri hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, vatandaşların mağdur olmaması için asansör denetimlerine gereken özen ve hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Denetimler konusunda bina sorumluları, kat malikleri ve asansör bakım firmalarının ayrı ayrı sorumlukları olduğuna işaret eden Metin, şunları kaydetti:

"Bakım ve periyodik kontrol yönetmeliğine göre bina sorumlusunca ya da kat maliklerince periyodik kontrolüne izin verilmeyen asansörleri, periyodik kontrolü yapılıncaya veya güvenli hale getirilinceye kadar hizmetten men edilecektir. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca bina sorumlularına ve kat maliklerine idari cezalar uygulanacaktır. Bina sorumlusundan muayene randevusu alınmasına ve periyodik kontrol tarihinin kendisine bildirilmesine rağmen periyodik kontrollere katılım sağlamayan asansör bakım firmalarına yönelik de bakanlıkça gerekli idari denetim ve yaptırımlar uygulanacaktır."

Metin, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın cezai duruma düşmemeleri için uyarıları dikkate alarak gerekli önlemleri almalarını önemle rica ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.