Çubuk’ta ilköğretim okulları arası "Atasözleri ve Deyimler" yarışması yapıldı

Çubuk’ta ilköğretim okulları arası "Atasözleri ve Deyimler" yarışması yapıldı
ANKARA (AA) - Çubuk'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında "Atasözleri ve Deyimler" yarışması yapıldı. Çubuk...

ANKARA (AA) - Çubuk'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında "Atasözleri ve Deyimler" yarışması yapıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan yarışmaya, Yavuz Selim İlkokulu, Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlkokulu, Çubuk İlkokulu, Türk Telekom İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, TOKİ İlkokulu ile Bekir Yılmaz İlkokulu öğrencileri katıldı.

Yarışma, 21 Mart 2016 tarihinde Mardin Nusaybin’de gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca’nın anısına 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Yarışmayı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akif Bulut, okul müdürleri, danışman öğretmenler ve çok sayıda öğrenci izledi.

Her okul adına 3 öğrencinin katıldığı bilgi yarışmasında, öğrencilere 20 soru yöneltildi. Birinci turun sonunda Türk Telekom İlkokulu ile Dumlupınar İlkokulu arasında yaşanan eşitlik sonucu, yarışmada yedek soruların sorulduğu ikinci bölümüne geçildi.

İkinci turun sonunda Türk Telekom İlkokulu öğrencileri birinci olurken, Keçiören’de yapılacak yarışmada da ilçeyi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmasının sonrasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akif Bulut, öğrencileri tebrik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.