Çukurca'daki çatışma

Çukurca'daki çatışma
Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Avan, Hakkari Çukurca'da 8 askerin şehit olması haberinin yürekleri yaktığını, terörle mücadelede herkesin safını belli etmesi gerektiğini belirtti

ANKARA (AA) - Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Hakkari Çukurca'dan 8 askerin şehit olması haberinin yürekleri yaktığını, terörle mücadelede herkesin safını belli etmesi gerektiğini belirtti.

Dernek Başkanı Avan, yaptığı açıklamada, Çukurca'da güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yaşanan çatışmada 6 askerin şehit düştüğü, bölgeye giden bir kobra helikopterin düşmesi sonucu da 2 askerin daha şehit olduğu haberlerini üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Van’da kısa süre önce, PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcıyı imha sırasında polis memuru Ahmet Çam'ın şehit düşmesiyle ilçenin 63. şehidini verdiğini vurgulayan Avan, bunun yasını tutarken yeni şehit haberleriyle yüreklerinin tekrar yandığını ifadede ederek, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, emniyet teşkilatına ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunduklarını söyledi.

Güvenlik güçlerinin her zaman yanında olduklarını, terör örgütüne yönelik operasyonları desteklediklerini kaydeden Avan, şunları kaydetti:

"Bu ve benzeri olayların tekrarının önlenmesi için terörle mücadele konusunda radikal kararlar alınmasını, teröre destek verenlere yönelik vatandaşlıktan çıkarma, kamu hizmetlerinden faydalandırmama, resmi kurumlarla ilişiğini kesme gibi uygulamalar getirilmesini bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde yaşayan herkes, siyasi partiler, kurum, kuruluş, sendika, vakıf, oda, dernek ne varsa, herkes açıkça safını belli etmelidir. İdarecilerin şu an eksik ve kusurları olabilir. Şu an onun zamanı hiç değil. Terör konusunda herkes net olmalı ve tarafını açık açık belirtmelidir.

Terörle ilişkili milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını istediklerini kaydeden Avan, idam cezasının da vatana ihanet eden kişiler için yeniden uygulamaya konması için düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.