Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi;

"AÇIK ARA ÖNDEYİZ"

"Biz sizleri çok seviyoruz. İşte bu sevdanın neticesi burada. Bu sevdalıların buluşması. Bütün bu maratonun neticesini bu akşam sizlerle yaşıyoruz. Birileri mutfakta biz de balkonda. Maşallah. Aziz milletim ekranları başında bizleri izleyen değerli vatandaşlarım sevgili Ankaralılar, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Ülkemiz 14 Mayıs seçimleri ile bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz. Hem yurtiçi oyların gayri resmi sonuçlarının belli olmasının hem yurt dışı oyların sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. Tabii biz fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu öndeyiz diye anlatarak milleti bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz."

"SANDIĞA GİDEN VATANDAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor ancak sonucun tam oranlarıyla ne şekilde tecelli ettiği henüz resmen önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. Sonucu beklerken sizlerin buradaki sevgisine mukabele etmek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik. Maşallah. Bu ne aşk, bu ne heyecan bu ne sevda. Sözlerime İstanbul'dan Ankara'ya ve buraya gelene kadar sevgileriyle coşkularıyla ahde vefalarıyla bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Aynı şekilde sandık kurullarında görev alan müşahit olarak veya bireysel gayretleriyle gönüllü bir şekilde sandıklara sahip çıkan onlarla birlikte yurt dışı çalışmalarında vazife üstlenen her bir kardeşime de teşekkür ediyorum. Şüphesiz en büyük teşekkürü rekor bir katılımla sandık başına giderek ülkesinin ve kendisinin geleceği için tercihini sandığa yansıtan vatandaşlarımın her birine ediyorum."

"KAZANAN ÜLKEMİZ OLMUŞTUR"

Seçimde tercihini bizden AK Parti'den Cumhur İttifakı’ndan yana kullanan kardeşlerime hasseten şükranlarımı sunuyorum. Kazanan seçim tablolarının göstereceği rakamların ve oranların ötesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz olmuştur. Milletimiz olmuştur. Türkiye milli iradeye olan üstünlüğünün bağlılığı ile vatandaşlarının siyasi tercihindeki özgürlüğü ile, dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır.

"CHP YÖNETİCİLERİ VE BAZI BELEDİYE BAŞKANLARININ TAMAMEN KENDİ İÇ HESAPLAŞMALARININ ÜRÜNÜ BU GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMİYOR"

Kardeşlerim bu gerçeği seçimlere katılım oranının rekoruyla gösterdik. Dünyada benzeri yok. Dünyada benzeri yok. Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Bu tercihi milletimizin tercihini huzur içinde sandığa yansıtması ile gösterdi. Kayda değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık. Bu gerçeği tüm parti temsilcilerinin gözetimi altında yürütülen seçim süreci ve sonuçlarının şüphesiz oluşuyla gösterdik. Kardeşlerim CHP yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının tamamen kendi iç hesaplaşmalarının ürünü bu gerçeği değiştirmiyor. Ülkemiz hem siyasi hak ve özgürlüklerin kullanımı hem seçim sisteminin güvenilirliği bakımından dünyaya örnek olacak bir işleyişe sahiptir. Kimsenin bu güzel tabloyu kendi kısır siyasi hesapları için bozmaya hakkı yoktur. Biz siyasi hayatımız boyunca istisnasız her zaman milli iradenin kararına yani sizin kararınıza saygı duyduk. Bu seçimde de saygı duyuyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de saygı duyacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.