Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu iddia benim değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu iddia benim değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan okulların toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Amerika'yı Müslümanlar keşfetti' sözlerini eleştirenlere cevap verdi. Erdoğan,  "Amerika kıtasına Kolomb’dan önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Yeni iddia değil. Bu şu anda Almanya’da yaşayan Fuat Sezgin eserinde yer alır. Birçok eserde de vardır. Bu konuda yazan, konuşan bilim erbabından aldığım düşünce ile sözleri ifade ettim." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

“KOCA KOCA ADAMLAR İTİRAZ EDİYOR”

Türkiye ve dünyada çok sayıda bilim adamı bunu iddia ediyor ve delillerini ortaya koymuş durumdadır. Bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz araştırmadan, incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Sadece gençler değil koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. Bazı köşe yazarları, karikatüristler de. Bunlar, ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmıyorlardır. Bir karanlık çağı kapatıp bir aydınlık çağı açan liderlere de inanmadılar. Bu milletin evlatlarının bunu yapabileceğine inanmadılar. Bu özgüven eksikliğidir. Taş üstüne taş koyamadılar. Kendi milletine yabancılaşmadır bu. Kendisine öğretileni mutlak doğru olarak kabul eden gençlik, ezber bozan iddia gördüğünde bilmediği ile alay etmeyi tercih ediyor. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz.

“KİM DEMİŞ 3. HAVALİMANI YAPILAMAYACAK DİYE”

Marmaray’ı  yapamazsınız dediler, Marmaray çalışıyor. 3. Havalimanı yapılmayacak yazmaya başladılar. Kim demiş 3. Havalimanı yapılamayacak diye, herkes harıl harıl çalışıyor. Bir sabırlı ol! Biz büyük medeniyetler aşabiliriz, yeter ki tarihimize inanalım. Dayatmalara itiraz eden bir nesli inşallah hep beraber yetiştireceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.