Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekvador’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekvador’da
Erdoğan ile Ekvador Devlet Başkanı Correa ortak basın toplantısı düzenledi- Correa:-"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle dünyanın güney ve kuzeyini bir araya getiren Ekvator çizgisinin bulunduğu Kito ile dünyanın doğu ve batısını bir araya getiren boğazı

KİTO (AA) - Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle dünyanın güney ve kuzeyini bir araya getiren Ekvator çizgisinin bulunduğu Kito ile dünyanın doğu ve batısını bir araya getiren boğazın bulunduğu İstanbul şehri de buluşuyor" dedi.

Correa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekvador'un başkenti Kito'daki temasları sırasında Carondelet Devlet Başkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen ikili ve heyetler arası görüşmeler sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Ekvador tarihinde ilk kez bir Türk cumhurbaşkanının ülkelerini ziyaret ettiğini vurgulayan Correa, ülke olarak tarihi bir an yaşadıklarını söyledi.

Ziyareti bir başka açıdan değerlendiren Ekvador Devlet Başkanı Correa, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle dünyanın güney ve kuzeyini bir araya getiren Ekvator çizgisinin bulunduğu Kito ile dünyanın doğu ve batısını bir araya getiren boğazın bulunduğu İstanbul şehri de buluşuyor" ifadesini kullandı.

- "Türkiye'nin askeri ve güvenlik meselelerinde büyük tecrübesi var"

Correa, geçen ay İstanbul ve Ankara’da yaşanan terör saldırılarına karşı Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Hem ikili hem de heyetler arası görüşmelerde de iki ülkenin bu terör saldırılarını ve şiddet ortamını reddettiğini vurgulayan Correa, Türkiye ve Ekvador'un dünyada barış ortamının sağlanması için işbirliklerini sürdüreceğini kaydetti.

Ekvador Devlet Başkanı Correa, Türkiye'nin askeri ve güvenlik meselelerinde büyük tecrübesi bulunduğunu, bu tecrübenin Ekvador'a büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Özellikle kalkınma anlaşmaları konusunda bu yıl içerisinde büyük bir ilerleme katetmek istediklerini dile getiren Correa, "İki ülke olarak özellikle halkların yararına olan çok olumlu bir gün geçirdik" dedi.

Çevre ve havacılık alanında yapılacak işbirliğinin Ekvador’a büyük katkı sağlayacağına işaret eden Correa, Türkiye’nin Latin Amerika, Karayip ve özel olarak Ekvador’la ilişkilerini geliştirme konusundaki siyasi adımlarını takdir ettiklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.