Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransa’daki olayları endişeyle izliyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransa’daki olayları endişeyle izliyoruz!
"Fransa'daki olayları endişeyle izliyoruz. Benzer vakalar ülkemizde yaşandığında bizlere hak, hukuk ve demokrasi dersi verenlerin, meydanlarda kamp kurup 24 saat canlı yayın yapanların bugün derin bir sessizliğe bürünmesi manidardır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fransa’daki olayları endişeyle izliyoruz. Benzer vakalar ülkemizde yaşandığında bizlere hak, hukuk ve demokrasi dersi verenlerin, meydanlarda kamp kurup 24 saat canlı yayın yapanların bugün derin bir sessizliğe bürünmesi manidardır." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

"Kur'an-ı Kerim'i yakma diye bir özgürlük olamaz"

İsveç'te Kur'an yakılması ile ilgili, "Nasıl kiliseyi, havrayı veya bir başka inancın mabedini ateşe vermek özgürlük değilse Kur'an-ı Kerim'i yakma diye bir özgürlük de olamaz." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konu kendi güvenlikleri olunca hukuk tanımayanlar sıra Müslümanların kutsallarına gelince birden fikir özgürlüğünü hatırlıyorlar." şeklinde konuştu.

Fransa'daki olaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki olaylara dair, "Şiddet şiddeti doğurmuş, bugünkü hadiseleri tetiklemiştir. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de rüzgar ekenler fırtına biçmektedir." ifadesini kullanarak, "Endişe ile karşıladığımız son hadiselerin daha fazla kan akmadan, şiddet sarmalı daha fazla büyümeden bir an önce sona ermesini diliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu olayların göçmenlere ve Müslümanlara yönelik yeni bir baskı, yıldırma, sindirme furyasına yol açmasından kaygı duyuyoruz." şeklinde konuştu.

"Şehrin meydanlarını teröristlere tahsis ederek Türkiye'nin dostluğunun kazanılmayacağını herkes kabullenmeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristlere alan açarak, şehrin meydanlarını teröristlere tahsis ederek Türkiye'nin dostluğunun kazanılmayacağını artık herkesin kabullenmesi gerekiyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.