Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya programını neden iptal etti? İl Başkanı Hasan Angı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya programını neden iptal etti? İl Başkanı Hasan Angı açıkladı
 Muhabir
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya programını neden iptal ettiğini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, partisinin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında dünya, ülke ve Konya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin'de uyguladığı zulüm ve vahşetin dünyanın ana gündem konusu olduğunu ifatde eden Başkan Hasan Angı, "İnsanlık adına üzülüyoruz. İnsan hakları ve özgürlüklerinin zirvede olduğu söylenen 21. yüzyılda bu coğrafyada yaşanan zulüm gözler önünde.
İki devletli bir çözümü nasıl uygularız derken kundaktaki bebeklere varana kadar binlerce insanı öldürdüler ve öldürmeye devam ediyorlar. Olan masum insanlara oluyor. Yardımın girmesine engel oluyorlar. Hâlbuki orada hayat devam ediyor.
İnsanlar Konya'nın yüzde biri kadar olan bir coğrafyaya sıkıştırılmış durumda. Nüfusu Konya kadar olan bu bölgeye Mısırdan gelecek insani yardım bile İsrail'in elinden geçiyor. Onların müsaade ettiği ölçüde insani yardım bölgeye ulaştırılabiliyor. Böyle bir dünyada Türkiye bu savaşların derhal durmasını istiyor. Savaşın kazananı yok. Bunu Ukrayna'da gördük. 12 yıllık Suriye sürecinde görüyoruz. Dünya 3. Dünya harbine mi gidiyor diye düşünmeden edemiyoruz. Büyük bedeller ödeniyor. Bunun nereye gideceği kestirilemiyor.
1967 sınırları dikkate alınması gerekirken sürekli istila edilen bir işgalci var karşımızda" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONYA PROGRAMINI NEDEN İPTAL ETTİ?

Türkiye'nin haklı olanın ve hakkın yanında yer aldığını söyleyen Başkan Hasan Angı, "Sayın Cumhurbaşkanımız haklı olarak tüm uluslararası arenada Filistin'in yanında olduğunu haykırıyor. Bu kapsamda Konya programını iptal etmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanımız katılmayı çok arzu ediyordu. Ama gündemin sıcaklığı nedeniyle bu mümkün olmadı" diye konuştu.

KONYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

UCLG Konseyinin yarından itibaren Konya'da toplanacağını hatırlatan Başkan Hasan Angı, "Konya için UCLG programı çok önemli. Dünyanın dört bir yanından belediye başkanları Konya'da olacak. Anadolu'nun orta yerindeki bir şehrin dünya şehirlerine başkanlık edecek olması Konya'nın uluslararası arenadaki misyonunu arttırıyor. Sanayi, tarım, kültür ve turizm şehri olan Konya ortalamanın üstünde bir büyüme gerçekleştiriyor. Bu da şehrimizin aldığı mesafeyi ortaya koyuyor.
Bu durum bu şehri yönetenlerin ve şehirde yaşayan her bir bireyin çabasının bir sonucudur. Kendi içinde uyum ve koordinasyon yaşayan şehirler hızlı bir ivme ile büyümesini sürdürüyor" dedi.

TÜRKİYE ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİ ELİNDE TUTAN BİR ÜLKE

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlayan Başkan Hasan Angı, "Türkiye adeta özgürlük meşalesi yakan bir ülke. Tabi zulüm nedeniyle kutlama etkinlikleri de bir seviyede kalacak.
Arzumuz daha adil bir dünya düzeni kurabilmek. Savaşların olmadığı, iklimin korunduğu bir kılavuz ülke olmak istiyor Türkiye. Bu anlamda Türkiye Yolunda emin adımlarla ilerlemesini sürdürecek" diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.