Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis memurlarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis memurlarını kabul etti
Erdoğan: (3)- "Benim ülkemde tehdit oluşturan, benim vatandaşlarım için tehdit oluşturan ve bölgemi parçalayan, hendekler, çukurlar, bu tür yerleri açmak suretiyle devletin tüm imkanlarını bu yolda kullanan, devletin belediyeye gönderdiği mali desteği kal

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim ülkemde tehdit oluşturan, benim vatandaşlarım için tehdit oluşturan ve bölgemi parçalayan, hendekler, çukurlar, bu tür yerleri açmak suretiyle devletin tüm imkanlarını bu yolda kullanan, devletin belediyeye gönderdiği mali desteği kalkıp da dağa gönderenler, karşılarında bu devleti bulacaklardır, bundan çıkış yoktur." dedi.

Erdoğan, Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını kabul etti.

Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütüne yakın sivil toplum kuruluşlarının geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir rapora dikkat çekerek, bu raporları yayınlayanların üzerine gidilmesini istedi.

"Sen neyin raporunu yayınlıyorsun? Böyle bir mantık, anlayış olabilir mi?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Benim ülkemde tehdit oluşturan, benim vatandaşlarım için tehdit oluşturan ve bölgemi parçalayan hendekler, çukurlar, bu tür yerleri açmak suretiyle devletin tüm imkanlarını bu yolda kullanan, devletin belediyeye gönderdiği mali desteği kalkıp da dağa gönderenler, karşılarında bu devleti bulacaklardır, bundan çıkış yoktur. Bunu yapacağız." diye konuştu.

Erdoğan, teröriste "terörist" diyemedikleri için bu zırvalara, saçmalıklara sarılanların, dökülen her damla kanın sorumluluğuna ortak olduğunu belirtti.

Batı ülkelerinin, terör tehdidi karşısında aldıkları önlemlerin onda birini Türkiye'nin alması halinde demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarından dem vurarak dünyayı ayağa kaldıracaklarına işaret eden Erdoğan, "Batı'da yaşayan insanlar terör tehdidine veya eylemine maruz kalınca her önlem mübah da konu bizim insanımız olunca niye ölçüler bir anda değişiyor?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Amerika'daki polis şiddetini gösteren bir video izlediğini aktararak, "İnanın o görüntülerin tek bir tanesi ülkemizde yaşansa sizi de bizi de perişan ederler" diye konuştu.

- "Onlar sabır abidesi oldu, öbürleri ise küfür abidesi"

Başbakanlığı döneminde işkenceyi ortadan kaldıran, işkence iddialarının üzerine kararlılıkla giden bir siyasetçi olmasına rağmen bazı kesimlerin kendisine demediklerini bırakmadığına dikkati çeken Erdoğan, "Bu işkenceleri ben de yaşadım ve geldiğimizde de bu işkenceleri biz kaldırdık. Karakollarımız korkulan, ürkülen yer olmaktan çıktı. İstisnalarını bir kenara koyalım, bir şefkat kapısı haline geldi. Buralara kolay kolay gelmedik." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polislerin hukuk devleti ilkesine uygun olarak görevlerini en nazik şekilde yerine getirdiklerini, buna rağmen kimi zaman sözde siyasetçilerin polislere küfrederken, polislerin üzerine saldırırken onların sadece kalkanlarını tutmak suretiyle sabrettiklerini bildirdi.

"O küfredenleri, üzerine saldıranları dövebilirlerdi de ama dövmediler, sabrettiler. Onlar sabır abidesi oldu, öbürleri ise küfür abidesi oldular" diyen Erdoğan, şöyle devem etti:

"Kimi zaman meslek kuruluşu temsilcisi kimliğiyle, kimi zaman başka sıfatlarla sizlerin üzerine nasıl gelindiğini biliyorum, görüyorum, takip ediyorum. Terör örgütünün güdümündeki partinin özellikle milletvekillerinin, dokunulmazlık zırhlarının arkasına sığınarak polislerimizi nasıl tahkir ve tahrik ettiklerini, onlara nasıl hakaret ettiklerini üzüntüyle izliyorum. Benim de içim içime sığmıyor. Onun için sabrediyoruz, sabretmeye devam edeceğiz. Ama sabrederken de bir taraftan ülkemizin içindeki bu sıkıntıyı da bir an önce aşarak evelallah o arzuladığımız günleri de inşa edeceğiz."

- "Peki, iyi güzel de arkamdan niye başka türlü konuşuyorsunuz?"

Erdoğan, anamuhalefet partisinin edep, adap yoksunu, hakareti, küfrü, yalanı, saldırganlığı siyaset sanan birtakım mensuplarının, polislere yönelik densizliklerine de zaman zaman şahit olduğunu belirtti.

Bu kişilerin içlerinin kin, nefret, husumet, çirkinlik dolu olduğundan polislerin karşında onları ortaya döktüklerini vurgulayan Erdoğan, salondaki polislere, "Siz, devleti temsil ediyorsunuz. Onlar istedikleri kadar debelensinler. Siz, vakur bir şekilde, milletimizin sizden beklediği vazifeyi yerine getirmeye devam edin" diye seslendi.

Erdoğan, Türkiye'nin bölgesinde yaşanan hadiselerin hiçbirine gözlerini kapatma, sırtını dönme hakkına sahip olmadığına işaret etti.

Son olarak Suriye krizinin başından beri, her gün varil bombaları, tanklar ve ağır silahlarla katliama uğrayanlara sahip çıktıklarına ve buna devam ettiklerine dikkati çeken Erdoğan, herkesin üzerinde ittifak ettiği hususun, "bu insani dram karşısında Türkiye'nin, adeta tüm insanlığın onurunu kurtardığı" olduğunu ifade etti.

ABD'de gerçekleştirilen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde görüştüğü tüm liderlerin kendisine, "Sizin bu yaptığınızı dünyada hiçbir ülke yapamaz. 3 milyon insana ev sahipliği yapıyorsunuz. Hiçbir destek verilmeden bunu yapıyorsunuz" dediğini aktardı.

Erdoğan, "Peki, iyi güzel de arkamdan niye başka türlü konuşuyorsunuz? Orada da ses yok. Bunlar böyle. Ama biz yaptıklarımızı, onlar memnun olsun diye yapmıyoruz." dedi.

Türkiye'nin 13 yıl önce alan el olduğunu, şimdi de IMF dahi yardım etme gücüne gelen bir ülke konumuna ulaştığını, 3 milyon insanın şu anda ülkenin bütçesinden beslendiğini belirten Erdoğan, "Avrupa'dan gelir mi, buna bakmadık. Şu anda verilen sözler var. Verilen sözlerden gelen daha bir şey yok. Temenni ederim ki gelir" ifadesini kullandı.​

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.