Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babacan ve Davutoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babacan ve Davutoğlu açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la ilgili, "Nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT özel yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

"AK PARTİ'NİN KAZANMASI TÜRKİYE'NİN KAZANMASI DEMEKTİR"

2023 seçimleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti olarak girdiğimiz her seçimi bir öncesinden önemli gördük. Rehavet yok. 2023 seçimlerini bu zamana kadar girip galip çıktığımız bütün seçimlerden daha önemli görüyoruz. Biz millete hizmet için rakip olmayınca kendimizle yarışıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için bunu bir telakki olarak görüyoruz. Seçimlerin kazası olmaz. Bütün bir ülke kaybeder. AK Parti'nin kazanması Türkiye'nin kazanması demektir. Son 20 yılda 100 yılın işini 20 yıla sığdırdı. Az önce örneklerini verdiğim Türkiye oldu vatandaşımız oldu. Sadece havalimanlarına baktığımız zaman 26 tane havalimanı vardı, şimdi 58 havalimanı var. Türkiye'de havalimanımızın olmadığı yer kalmadı. Bu sayı 58'e çıkınca gittiğiniz her ilde havalimanından evinize yarım saatte bilemedin 45 dakikada gidebilirsin demektir. Türk hava yolları süratle pilot yetiştiriyor. Bir taraftan uçak kiralama veya satın alma konusunda bazı adımlar atılacak. Şu anda en çok sevindiğimiz denizin üzerinde 5 tane havalimanı var, bunun birisi ordu giresin, birisi de Rize-Artvin Havalimanı. Biz görev geldiğimizde Binali bey ulaştırma bakanı olduğunda 6 bin 100 kilometre, şu anda 28 bin kilometre bölünmüş yol asiti var. Bunların içinde otobanlar var. Bütün bunlarla beraber eğitim sistemine baktığımız zaman 76 üniversiteden şu anda 208 üniversiteye çıktık. Bu da 81 vilayetin tamamında var. Bu da bizim eğitimde, sağlıkta 19 vilayetimizde şehir hastanelerimiz var. Şehir hastanelerimiz olmamış olmasaydı biz Covid olayını rahat atlatamazdık. İnşallah yenileri de açılıyor. İnşallah bir tanesinin Ankara'da bir iki ay içerisinde açılışı yapılacak" dedi.

"ORTAK NOKTALARI SİYASETÇİLİK OYNAMAKTAN ZEVK ALMALARI"

6'lı masayla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim partilerimiz arasında sıkıntı söz konusu değil. Adayımız belli, hazır. Adayımız çalışmalarını Cumhur İttifakı'yla yürütüyor. Aşkınan koşan yorulmaz dedik. Durmak yok yola devam dedik. 2023 seçimlerinde 20 yılı aşan bir tecrübe ile milletimizin karşısına çıkıyoruz. Millet zillet, ne derseniz deyin adına, bu ittifak ne yapar, kimi çıkarır bizi ilgilendirmiyor. Biz kendimizden sorumluyuz. Masanın altında ayrı, masanın üstünde ayrı hesaplar dönüyor. Böyle bir masadan memleket hayrına bir şey beklemek mümkün değil. Biz işimize bakalım. Kemal Bey biliyorsunuz İstanbul'a belediye başkan adayı olmuştu. Kâğıthane'nin yolunu şaşırdı, "Kağıttepe" dedi. Ankara'da oyunu kullanamadı. Onun için biz hayırlı işler uzatılmaz, bu masadan hayırlı işler uzatılacak olsa da, masadakilerin işi gücü yalan, dolan, fitne, bölücülük. Ortak noktaları siyasetçilik oynamaktan zevk almaları. Kolay oynatılan kukla olmaları ve terör örgütlerinin savunucu olmaları. Şu anda ortaklığını açıklayamadığı partinin terör örgütüyle ortaklığı ortada" diye konuştu.

"O MAKAMLARA GETİRİLDİLER"

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onu onların düşünmesi lazım. Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi. Öbür tarafta hakeza o da aynı. Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şey yapmaya gayret ediyorlar. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Kimin ne olduğunu net görür, oradan oyunu ona göre kullanır" dedi.

.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.