Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP ve Özgür Özel'e sert terör tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP ve Özgür Özel'e sert terör tepkisi
"Bir tanesi Manisa'da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. 3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir tanesi Manisa'da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Ne Kandil ve Suriye'deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, kurdele kesimi sırasında konuştu. Saymaya kalkıldığında saatler alacak havacılık atılımını 2002'den itibaren alınlarının akıyla hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, havacılık sektörünü ve hava ulaşımı altyapısını daha da güçlendirmek için projelerine yenilerini eklediklerini kaydetti.

Çukurova Bölgesel, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanlarının inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini bildiren Erdoğan, "Hem Adanalı hem de Mersinli kardeşlerimizin hasretle beklediği Çukurova Havalimanı'nı önümüzdeki ay açmayı hedefliyoruz." diye konuştu. Altyapı çalışmaları biten Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanlarının üstyapı işlerini de tamamlayarak 2025 yılı içinde açılışlarını yapacaklarına dikkati çeken Erdoğan, artan yolcu ve yük sayıları sebebiyle gündeme aldıkları Trabzon Yeni Havalimanı Projesi çalışmalarının da devam ettiğini vurguladı. Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımına yönelik yatırım çalışmalarının da hızla sürdüğünü dile getiren Erdoğan, bu havalimanının 35 milyon olan yolcu kapasitesini yıllık 80 milyon yolcuya çıkaracaklarını belirtti.

aa-20231225-33272602-33272597-sabiha-gokcen-havalimani-2-pist-acilis-toreni.jpg

"KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIĞIMIZ BU ZORLU YOLCULUKTA HAKTAN VE HALKTAN BAŞKA HİÇBİR GÜÇ TANIMIYORUZ"

Günü kurtarma peşinde koşanların değil geleceği görerek uzun vadeli plan yapanların tarihe mührünü vurabileceğine inandıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"İş yerine laf üretenlerden ülkeye ve millete hayır gelmez. Son 21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıllık siyasi mücadelemizin amacı, emanetini taşıdığımız aziz milletimize layıkıyla hizmet edebilmektir. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu zorlu yolculukta haktan ve halktan başka hiçbir güç tanımıyoruz. Bugüne kadar diklenmedik ama her zaman dik durduk. Baskılara, tehditlere, emperyalist güçlerin ülkemizle ilgili yazdığı karanlık senaryolara asla eyvallah etmedik. Darbecisinden vandalına, teröristinden beşinci kol elemanına kadar milletin muazzez iradesine saldıranların heveslerini kursaklarında bıraktık. İçinde bulunduğumuz kritik dönemde de aynısını yapacağız. Gözlerimizi hedeflerimizden bir an olsun ayırmayacağız. Ne Kandil ve Suriye'deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz."

Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye'nin artık geride kaldığını, terör saldırılarıyla milleti bölme planlarının raf ömrünün tükendiğini vurgulayan Erdoğan, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Alevi'si ve Sünni'siyle 85 milyonun kardeşliğine kastedilmesine ve milletin arasına nifak sokulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini dile getirdi..

İKİNCİ PİSTİN İLK YOLCUSU OLDU

Kurdele kesiminin ardından Erdoğan, ikinci pistin ilk yolcusu olarak uçakla Ankara'ya hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protokol üyeleri uğurladı. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bazı milletvekilleri ve davetliler katıldı.

aa-20231225-33272891-33272887-sabiha-gokcen-havalimani-2-pist-acilis-toreni.jpg

aw105902-03.jpg

"BU MİLLET KİMİN KİM OLDUĞUNU GAYET İYİ BİLİYOR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle yoğun mücadele yürüttüğünü dile getiren Erdoğan, daha da fazlasıyla yok edeceklerini vurguladı.

Şehitlerin de olduğunu belirten Erdoğan, "Ama biz şuna inanıyoruz: 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' Böyle inanıyoruz. Bütün şehit ailelerine, özellikle sabrıcemil hatırlatıyoruz. Onlar şehit anneleri, şehit babaları ve makamları ali, Sevgililer Sevgilisi Peygamberimize komşu. Bu yola böyle inandık. Başımızı da böyle koyduk ve böyle de yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Manisa'da katıldığı şehit cenazesinde protesto edilmesine ilişkin, "İşte bir tanesi Manisa'da gitmiş, orada güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu? Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. Öyle herkese yol geçen hanı demiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne Kandil ve Suriye'deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymalarına müsaade etmeyeceğiz. 3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız" dedi.

Sabırla 31 Mart'taki yerel seçimlere hazırlandıklarını vurgulayan Erdoğan, "31 Mart'a öyle hazırlanmalıyız ki kapımıza uğramaya inşallah bunların ne yüzleri ne gözleri, hiçbir şeyinin olmaması lazım. Sizlerden bunu bekliyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.